Hekimhan'da Geleneksel Tedavide Kullanılacak Bitkiler

Hekimhan'da geleneksel tedavide kullanılan bitkilerin ve tedavi yöntemlerinin kayıt altına alınması çalışması için 5 mahalle belirlendi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 2017 yılında, Biyolojik Çeşitliliğe Dayalı Geleneksel Bilginin Kayıt Atına Alınması projesi kapsamında Malatya’da 2020-2021 yıllarını kapsayacak şekilde ilimizi temsil eden 60 Mahalle belirlenerek hizmet alımı yapıldı.
Bu çalışma ile geleneksel yöntemlerle çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan bitkiler ile tedavi yöntemlerinin kayıt altına alınması planlanıyor.
Biyolojik Çeşitliliğe Dayalı Geleneksel Bilginin Kayıt Atına Alınması projesi kapsamında Hekimhan ilçesinde 5 Mahalle belirlendi.
Bu mahalleler ve seçilme nedenlerini aktaran Han Yolu Doğa ve Kültür Varlıklarını Koruma Platformu yöneticisi Hüseyin Arayıcı,” Güzelyurt mahallesinde Biyolojik çeşitlilik yönünden zengin olması. Kozdere mahallesinde Biyolojik çeşitlilik yönünden zengin olması. Basak Mahallesinde geleneksel faliyetlerin devam etmesi. yöresel halk kıyafeti yapımı. Ballıkaya(Mezirme) mahallesi doğal yapıların olması. Köylü Köyü mahallesinde ise Biyolojik çeşitlilik yönünden zengin olması ve vadi arasında yer alması. Hekimhan ilçesinde saha çalışmaları 2021 yılı içerisinde yapılacak. Örnek olarak Hava otu; Bask Mahallesinde bu ot kurutulup toz haline getirilerek büyük baş ve küçükbaş hayvanların ilthaplı yaralarının kurutulmasında kullanılmaktadır.” dedi.
>> Ebubekir Atilla

Bakmadan Geçme