Hasta İle Hekim bir ekibin vazgeçilmez iki tarafıdır

Prof.Dr.Ali Yanık: 'Hastayla hekim, aynı amacı gerçekleştirmeye çalışan bir ekibin doğal (vazgeçilmez, devredilemez) iki tarafıdır.' ifadelerini kullandı.

Prof.Dr.Ali Yanık: "Hastayla hekim, aynı amacı gerçekleştirmeye çalışan bir ekibin doğal (vazgeçilmez, devredilemez) iki tarafıdır. "ifadelerini kullandı.
Özel Medisun Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Prof Dr.Ali Yanık, "Hastayla hekim, aynı amacı gerçekleştirmeye çalışan bir ekibin doğal (vazgeçilmez, devredilemez) iki tarafıdır. Bu ilişkiden amaçlanan faydanın (hastanın iyileşmesi, sorunun çözülmesi, sağlığın korunup, geliştirilmesi, vb…) elde edilebilmesi için taraflar arasında uyumlu bir işbirliği şarttır." dedi.
Özel Medisun Hastanesi hocalarından Prof Dr. Ali Yanık hastalarının takdirlerini almaya devam ediyor. Hastalarını iyleştirmek ve sağlığına kavuşturmak adına ekibi ile birlikte çalışan Yanık, "Hasta ile hekimi arasındaki güvene dayalı iletişimin önemi kuşkusuz çok fazla. Doktoruna aklına takılan her soruyu soran ve tatmin edici cevaplar alan hastalar tedaviye daha iyi uyum sağlıyor ve tedavide başarı şansı yükseliyor. "şeklinde konuştu.
Türkiye'nin her ilinden randevu usulü ile tedaviye giden hastaların çoğu aynı görüşü savunmakta. "Bende çocuk sahibi olmak istiyorum kime sorsam ali hocayı öneriyor vede çocukları olmuş çoğu arkadaşımın durumum olmadigindan gidemiyorum ali hocaya Rabbim uzun ömürler versin birgün durumum olunca yanına gidecem inşallah" şeklinde bir çok yorumlar ile karşılaşmaktayız.
Prof. Dr. Ali Yanık Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanıdır. Dış Gebelik (Ektopik gebelik), Adneksit, Kürtaj alanlarında hizmet veriyor ve Ivf, Mikroenjeksiyon, İnfertilite ve tüp bebek hastalıkların uzmanlık alanında hizmet veriyor. Yanık "Anne adayı, doğru nefes alıp verebilmeli, hekimin ve ebenin talimatlarına uyacak psikolojik yapısı olmalı. Hipnozda iletişim bilinçsiz haldedir. Hastanın bilincinin kapalı olduğu bir yöntem söz konusu. Hasta doğru nefes alma, ıkınma ve sağa sola dönme gibi talimatları alamayabilir. Hipnozla doğum, henüz bilimsel anlamda sonuçları ispatlanmış bir yöntem değildir. Sadece annenin bir şekilde bilincinin ve ağrı duyusunun etkilendiği bir yöntemdir. Bu nedenle bu yöntemi fazla önermiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Elazığ-Ağın İlçesinden giden hastasına rahim kanseri teşhisi koyan ve dalında başarılı olan Prof.Dr.Ali Yanık, hastasının ameliyatında başarılı olması hasta yakınları tarafından takdir ile karşılandı.
Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şubesi Yönetim kurulu üyesi Gürbüz Yıldırım , Prof Dr. Ali Yanık'ın başarısından dolayı kutlayarak tüm ekibine teşekkür etti.
PROF.DR.ALİ YANIK KİMDİR

YabancıDil: İngilizce
Eğitimi:
1967-1972 Yanıklar Köyü İlkokulu – Kadirli – Osmaniye
1972-1975 Kadirli Merkez Ortaokulu – Kadirli – Osmaniye
1975-1978 Adana Erkek Lisesi
1978-1984 İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi

 

Uzmanlık Eğitimi:
1986-1991 Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalında Uzmanlık Eğitimi (1 yıl süre ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalında rotasyon)
2008 T.C. Sağlık Bakanlığı Üremeye Yardımcı Tedavi Yöntemleri (IVF) Eğitim Sertifikası
2011 Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Yan Dal Uzmanlığı

Çalıştığı Kurumlar:
1984-1986 Pratisyen Hekim; TCDDY 4. İşletme Sağlık Müdürlüğü – Sivas (Zorunlu Hizmet)
1986-1991 Araştırma Görevlisi; Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı (1 yıl süre ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalında rotasyon)
1991-1992 Öğretim Görevlisi; Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı (1 yıl süre ile Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalında Laparoskopik Cerrahi konusunda eğitim)
1992-1993 Öğretim Görevlisi; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı
1993-1996 Yardımcı Doçent; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı
1996-1997 Doçent; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı
1997-2005 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı; SSK Samsun Bölge Hastanesi
2005-2006 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı; T.C. Sağlık Bakanlığı Ankara Gazi Devlet Hastanesi
2006-2007 Doçent; Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı
2007-2022 Profesör; Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı

Tıbbi İlgi ve Uzmanlık Alanları:

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Yan Dal Uzmanı
Üremeye Yardımcı Tedavi Yöntemleri (Tüp Bebek) Sertifikası

HABER FOTO.GÜRBÜZ YILDIRIM

Bakmadan Geçme