Hasat, kayısı üreticilerimize bereketli olsun.

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz:

Temmuz ayının başlamasıyla birlikte kayısı hasatı tüm hızıyla başladı. İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz, hasatın çiftçilerimize bereket ve bol kazanç getirmesi temennisinde bulundu. Hakan Yılmaz, “ Kayısıda hasat dönemine girmiş bulunuyoruz. Bir yıl boyunca hiç durmadan çalışan üreticilerimiz inşallah emeklerinin karşılığını alacaklar.
Köylerimiz ve bahçelerimizdeki hummalı çalışmalar bu ay berekete dönüşecek. Yıl boyunca bu dönemi bekleyen kayısı üreticilerimiz elde edecekleri kazançlarla, borçlarını ödeyip ihtiyaçlarını karşılayacaklar.
Tüm üreticilerimizin hasatlarının bereketinin hanelerini dolmasını Yüce Rabbim’den diliyorum.” dedi.
Hakan Yılmaz, zirai don nedeniyle ürünlerini kaybeden üreticilere zaman geçmeden ödeme yapılması gerektiğini de ifade ederek, “ Bazı bölgelerde çok ciddi kayıplar var. Zirai don yaşandığında İYİ Parti olarak çiftçilerimizin yanında olduk. O zamanda söylemiştik, ‘ Üreticilerimiz mağdur olmasın. Hükümet derhal tasar tesbiti yapıp çiftçilerimize ödeme yapsın’ Mağdur olan üreticilerimizin her zaman yanındayız. Ve bu konuyu sonuna kadar takip edeceğiz.” Şeklinde konuştu

-Entegre tesisi kurulsun..
İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz, yıllardır konuşulan kayısı entegre tesisi kurulması için hiçbir girişin yapılmadığına da dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“ Kayısıda ürün alternatiflerinin arttırılması için yıllardır kayısı entegre tesisi kurulmasını bekliyoruz. İçerisinde meyve suyu tesisilerinin de bulunduğu, kayısı ununda imal edileceği bir tesis  acilen kurulmalıdır. 
Çocuk maması ve pasta imalatında kullanılan kayısı unu Avrupa’da yıllardır kullanılıyor. Böylesine önemli ve ekonomik değeri yüksek ürünler, çiftçilerimizin alın terini daha da değerli kılacaktır. Ya hükümet, ya da, Malatya Büyükşehir Belediyesi  bu tesisi hayata geçirmelidir. Bu projeninde takipçisi olacağız “

Bakmadan Geçme