Hanife Yazıcı'dan Darende İlçesine Ziyaret

Hanife Yazıcı'dan Darende İlçesine Ziyaret

Vali Ersin Yazıcı’nın eşi Hanımefendi Hanife Yazıcı, Darende Kaymakamı Şeref Gülyer ve beraberindeki heyet vatanımız uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin değerli ailelerini ziyaret etti.
Hanımefendi Hanife Yazıcı, Darende ilçesine gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında; Şehit Piyade Er Hamit Koçhan’ın, Şehit J. Er Ali Gökçe’nin, Şehit Polis Memuru Adem Keleş’in ailesini evlerinde ziyaret ederek hal ve hatırlarını sordu.
Hanımefendi Hanife Yazıcı “Sizler bu vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna evladınızı şehit verdiniz. Bizler bu fedakarlık karşısında devlet olarak her fırsatta sizlerin yanında olacağız. Aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, gazilerimize de sağlık ve şifa diliyorum.” dedi. 
Şehit aileleri anlamlı ziyaretlerinden ötürü Hanımefendi Hanife Yazıcı ve beraberindeki heyete teşekkür etti.
Şehit aile ziyaretinin ardından hane ziyaretinde bulunan Hanımefendi Hanife Yazıcı, vatandaşlar arasında hiçbir ayrım yapmadan eşit ve adil hizmet prensibiyle hareket ettiklerini ve toplumun tüm kesimlerine erişilebilir hizmetler sunmaya devam ettiklerini belirtti.
Hane ziyaretinin ardından Hanımefendi Hanife Yazıcı ve beraberindeki heyet, kadınlarımızın psiko-sosyal, mesleki ve kişisel yönden gelişimlerine destek olmak amacıyla faaliyet gösteren Aile Destek Merkezlerini ziyaret etti. Kursiyerlerin birbirinden güzel ve değerli eserlerini inceleyen Hanımefendi Hanife Yazıcı, el emeği göz nuru ürünler için kursiyerlere teşekkür etti.
Son olarak Hanımefendi Hanife Yazıcı, ülkemizin önemli kültür ve inanç merkezi olan Darende ilçesindeki Somuncu Baba Külliyesini ziyaret etti. Malatya’nın manevi mimarlarından olan Somuncu Baba’nın dergahını, çilehanesini, ilme adanmış ömrünü anlatan müzeyi ve türbe önünde bulunan balıklı kuyuları ziyaret etti.
Ziyaretler, Somuncu Baba Külliyesi civarında Tohma Kanyonu İçerisinde yer alan temizliği, doğal görünümü ve şifalı termal suyu ile ön plana çıkan Kudret Havuzunun gezilmesiyle son buldu.
 

Bakmadan Geçme