Hamsi, balık tezgahlarında yerini aldı

Yaklaşık bir haftadır tezgahlarda hamsi yokluğu çekiliyordu. Soğuk ve kar yağışı sebebiyle hamsi, balık tezgahlarında yerini aldı.

Yaklaşık bir haftadır tezgahlarda hamsi yokluğu çekiliyordu. Soğuk ve kar yağışı sebebiyle hamsi, balık tezgahlarında yerini aldı. Hamsi fiyatları fırladı, kilosu 40 ila 45 lira arasında satılıyor.

Malatya Balıkçılar pazarında büyük balıkların azlığından dolayı fiyatlar oldukça yüksek. Soğuk ve kar yağışı sonrası “Hamsinin kulağına kar suyu kaçtı” deyimi gerçek oldu. Hamsi fiyatları, Malatya Balıkçılar Halinde 40 ila 45 lira arasında satışa çıktı. Tavaya fiyatı 40 ila 45 TL arasında satılan hamsi ve istavrit girebildi.
Malatya’da Balık Pazarı’nda birçok balık çeşidi yerini alırken, fiyatların yüksek olması nedeniyle vatandaşlar büyük balıklara fazla ilgi göstermiyor. Karadeniz hamsisinin kilogramının 40 TL’den satıldığı pazarda, diğer çeşitler de fiyatlar bir hayli yüksek. Malatya Balık Halinde balık fiyatları şu şekilde; Alabalık 60 TL, Tirsi 30 TL, Levrek 95 TL, Hamsi 40 TL, Temizlenmiş Hamsi 50 TL, Somon 60 TL, Uskumru 55 TL, İstavrit 40 TL, sarı kanat 75 TL, Çinekop 70 TL, Çupra 80 TL, izmarit 35 TL Barbun 55 TL.
Balık fiyatlarındaki yükselişin nedenini hem olumsuz hava koşulları hem de akaryakıta gelen fahiş zamlardan kaynaklandığını kaydeden Balıkçı Esnafı, ”Tezgâhımızda genelde yetiştirme balıklar bulunuyor. Kar yağışından dolayı çoğu tekneler denize açılamadı. Havaların tekrar düzelmesiyle birlikte balıklar tekrar yola çıktı ama bu seferde lojistik masrafları arttığı için fiyatlar gerilemedi. Mazota gelen zamlar hem balık tutulurken tekne maliyetlerini arttırdı, hem de ulaşımda araç maliyetlerini artırdı. Mevsimsel etkiler de artık fiyatların düşmesini sağlamadı.” dedi.
Balık sezonunun sonlarına doğru yaklaşıldığını kaydeden Esnaf, ”Ramazan ayına kadar balık çıkmaya devam eder. Havaların ısınması ile birlikte bilindiği gibi balık azalıyor. Av yasağının başlaması ile birlikte de sezon bitiyor. Vatandaşlarımız balık almak için Balık Haline gelebilirler. Hem taze balık hem de uygun fiyatlara buradan alışverişlerini yapabilirler.” sözlerini kullandı.

MALATYA TARAF

Bakmadan Geçme