Hâlen ruhsat alan aşı olmadığına dikkat çekti

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, hâlen ruhsat alan aşı olmadığına dikkat çekti


ANKARA (üçüncüsayfahaber) Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, hâlen ruhsat alan aşı olmadığına dikkat çekerek "Aşı bulundu salgın önlenecek diye rehavete kapılmamalıyız, maske ve sosyal mesafe kuralına mutlaka uymalıyız, şu an başka korunma yöntemi de yoktur" dedi.
TBMM Genel Kurulunda konuşan MHP Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, şunları söyledi:
VAKA VE ÖLÜM ORANI ARTIYOR
"Covid-19'a bağlı tüm ülkelerde vaka sayısı ve ölüm sayısı artmaktadır. Bu arada Covid-19'a karşı aşı çalışmalarıyla ilgili haberler gelmektedir. Aşı çalışmaları devam etmektedir, sonuçlanan bir çalışma yoktur. Bir aşının kullanılmasına karar vermek için koruyuculuk düzeyine ve süresine bakmak gerekir. Bununla ilgili bilgiler netleşmemiştir, hâlen ruhsat alan aşı yoktur, klinik çalışmalar devam etmektedir, kitlesel bağışıklık için üretime geçen aşı da yoktur. 
MASKE VE MESAFEYE UYALIM
Bu nedenle aşı bulundu salgın önlenecek diye rehavete kapılmamalıyız, maske ve sosyal mesafe kuralına mutlaka uymalıyız, şu an başka korunma yöntemi de yoktur. Covid-19 pozitif olanlar, test sonucu negatifleşene kadar diğer insanlardan izole olmalıdır. Aksi hâlde virüs dolaşmaya devam edecek, vaka sayısı artacaktır. Artan vaka sayısı hastanelerin ve sağlık personelinin yükünü artıracaktır. Mutlak manada virüs dolaşımının önüne geçmeliyiz."


Kaynak: MHP

Bakmadan Geçme