• Haberler
  • Genel
  • Hakkari'de 'İdlip Şehitlerimizi Anma Ve Bahar Kalkanı Harekatına Destek' Yürüyüşü Düzenlendi

Hakkari'de 'İdlip Şehitlerimizi Anma Ve Bahar Kalkanı Harekatına Destek' Yürüyüşü Düzenlendi

Hakkari'de 'İdlip Şehitlerimizi Anma Ve Bahar Kalkanı Harekatına Destek' Yürüyüşü Düzenlendi

Hakkari’de Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından düzenlenen “İdlip Şehitlerimizi Anma ve Bahar Kalkanı Harekatına Destek” yürüyüşü 8.000’den fazla kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Yürüyüş Valimiz/Belediye Başkan V. Sayın İdris Akbıyık, protokol üyeleri, il, ilçe, belde ve köylerden gelen vatandaşların katılımı ile Gençlik ve Spor  İl Müdürlüğü önünde başladı.

Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlarımız “Hakkari şehitlerinin yanında, Ya Allah bismillah Allah-u Ekber, şehitler kalesi boş kalmaz, Hakkari tek yürek Mehmetçiğin yanında, en büyük asker bizim asker" şeklinde slogan atarak Valiliğimiz önüne kadar yürüdüler.

Hakkarililerin tek yürek olduğu yürüyüş sonunda bir konuşma yapan Öğretmen Rahman Günay gerçekleştirdikleri yürüyüşe katılan bütün vatandaşlara teşekkür ederek Hakkarililer olarak Mehmetçiğin yanında olduklarını söyledi.

Daha sonra bir konuşma yapan Valimiz/Belediye Başkan V. İdris Akbıyık;

“Burada Derecik, Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova ilçeleriyle Esendere, Durankaya ve Büyükçiftlik beldesi var. Buradan 286 bin Hakkarililer olarak İdlib'e ve Libya'daki Mehmetçiğimize selam gönderiyoruz. Bu mübarek günlerde şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Biz sadece İdlib'de şehit vermiyoruz, tarihe baktığımızda Malazgirt, Çanakkale, Fatih İstanbul'u fetih ederken verdik. Yedi düvele karşı Kurtuluş Savaşında Mustafa Kemal'in önderliğinde vermiş olduğumuz mücadelede Sakarya ve Dumlupınar'da şehit verdik, Çanakkale'de 250 bin şehit verdik, Sarıkamış'ta 90 bin şehit verdik. 15 Temmuz'da 251 şehit verdik. Türkiye insanlık için barış yolu götürmek için Sudan'da, Libya'da, Kore'de şehit verdik. Bugünde Esad zulmüne karşı mücadele eden Suriye halkının yanında, İdlib halkının yanında şehitler veriyoruz. Mehmetçik Suriye'de kahramanlık yapıyor, şehitler veriyoruz. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Bu millet, bu devlet oldukça tek yürek halinde bütün dünyaya tüm zulümlere karşı mücadele veriyor, verecektir. Hakkari tek yürek İdlib'deki Mehmetçiğin yanında, hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

Hakkari İl Müftüsü Faruk Gürbüz'ün Mehmetçiğimiz için okuduğu duaların ardından etkinlik sona erdi.

Bakmadan Geçme