Gürkan: Öğretmen Bir Mum Gibidir, Kendi Işık Verirken Erir Ama Etrafını Aydınlatır

Malatya Büyükşehir Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı Düzenledi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı olarak hizmet vermekte olan Yaygın Eğitim ve Kültür Tesisleri Şube Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak düzenlenen ‘Öğretmen Anıları Yarışması’ kapsamında Nikâh Sarayında bir program düzenlendi. 
Nikâh sarayında düzenlenen program öncesinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın öğretmenlik yaptığı dönemlerdeki öğrencilerle olan fotoğraflarından hazırlanan bir video gösterimi gerçekleştirildi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, gerçekleştirilen programda Milli Eğitim İl Müdürü Battal Kanbay’a, Malatya’da görev yapan bütün öğretmenler adına çiçek takdim etti.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, Pandemi döneminde salgından dolayı hayatını kaybeden öğretmenleri rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti. Kanbay, “2 yıldır dünyayı kasıp kavuran pandemi sürecinde bizleri yalnız bırakmayan Sayın Valimiz Aydın Baruş ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum. Milli Eğitimin en zor süreçlerinde her dönemimizde bizlerle birlikte oldular. Yatırımlarımızda, arsa süreçlerinde, okulların yapımında, öğrencilerimize destek anlamında ciddi katkıları oldu. Bir şey daha paylaşmak istiyorum; YKS ve LGS sınavlarına hazırlık döneminde Büyükşehir Belediye Başkanımız bizlere toplamda 12 deneme sınavı desteği verecek. Bu verilen destek Malatya tarihi sürecinde bir ilktir. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizim yalnız olmadığımızı, eğitimci kimliğini bizlere iyi bir şekilde yansıtıyor. Bütün meslektaşlarımın öğretmenleri gününü kutluyorum” dedi.
Öğretmenlik görevinin kutsal bir görev olduğunu dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Öğretmenlik kutsal bir görevdir. Öğretmenlik peygamberlik görevidir. Cebrail aleyhiselam Peygamber Efendimizin öğretmenidir. Peygamberimiz ümmetidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk milletimizin öğretmenidir. Bizim kutsal kitabımızın ilk emri Alak suresinde ‘Oku’dur. İkra; seni yaratan Allah’ın ismiyle oku. O sizi bir kan pıhtısından yarattı, kalemle yazmayı öğretti. Öğretmenlik mesleğini bizlerin yaptığı meslek gurubuna hapsetmek doğru değil. Esasında toplumda yaşayan herkes öğretmendir. Bana, en çok etkilendiğim öğretmenimin kim olduğunu sorsalar birinci annem, ikinci babam derim. Hepimizin tutum ve davranışları birine örnek oluyor, rol model oluyor. Milli Eğitimin temel amacı kendisine, ailesine, içinde bulunduğu topluma, milletine ve insanlığa faydalı bir birey yetiştirmektir. Milli değerlerine bağlı, vatanını, milletini ve bayrağını seven insanlar yetiştirmektir. Ben inanıyorum ki öğretmenlerimiz bu görevi en iyi şekilde yapıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk derki; toplumun en fedakâr ve en muhterem unsurları öğretmenlerdir. Fedakâr oldukları için muhterem olduklarını bilmemiz lazım. Öğretmen tabiri caizse bir mum gibidir, kendi ışık verirken erir ama etrafını aydınlatır. Daha nice insanları aydınlatmak dileğiyle öğretmenlerimizin günlerini tebrik ediyorum” diye konuştu.
24 Kasım Öğretmenler Gününü canı gönülden kutladığını söyleyen Malatya Valisi Aydın Baruş, “ Öğretmenlik öyle bir meslek ki 40 yılda çalışsanız, 40 yıl esnasında yaşadıklarınız sizin dünyanız oluyor. Hafızalarda, yüreklerde silinmez izler bırakıyor. Hangi mesleği yaparsanız yapın eğer bir eğitimciyseniz zamanında emek verdiğiniz, gözlerindeki sevinci paylaştığınız, yüreklerindeki çiçekleri yeşerttiğiniz öğrenciler sizleri unutmaz, unutması mümkün değildir. Öğretmenler geleceğimizin mimarları. Ülkemizin aydınlık ufuklarının ışık kaynakları. Öğretmenler aynı zamanda yüreklerimizdeki karanlığı aydınlatan, yüreklerimizdeki çiçekleri açtıran bahçıvanlar. Çamurlu yolları arşınlanan, her türlü sıkıntısına katlanılan bir köyde tomurcuk açmak için bekleyen hazineleri öğretmenler ele alıyor ve tomurcukların çiçek açmasına vesile olacak gelecekte ülkesi için, ailesi için, kendisi için güzel meyveler vermesini temin ediyorlar öğretmenler. Bu vesileyle başta şehit öğretmenler olmak üzere bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.
24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Büyükşehir Belediyesi Nikâh Sarayında gerçekleştirilen programda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a öğretmenlik yaptığı dönemdeki öğrencileri tarafından çiçek takdim edildi.
Öğretmen Anıları Yarışmasında dereceye giren ilk üç öğretmene ise para ödülü verildi. Yarışmada, Birinci Sümer Ortaokulundan Öznur Özöncel’e 3 bin lira değerindeki ödülü Vali Aydın Baruş, İkinciliği Halk Eğitim Merkezi Öğretmenlerinden Nurgül Yakın’a 2 bin lira değerindeki ödülü Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Üçüncü olan Cumhuriyet İlkokulu Öğretmeni Müjdat Çolak’a ise ödülünü İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay takdim etti.  
 

Bakmadan Geçme