Gürkan: Destan Şehrimizden Herkese Selam Olsun

Gürkan: Destan Şehrimizden Herkese Selam Olsun

3. Geleneksel İstanbul’da Malatya Tanıtım Günlerinin resmi açılışı, 10 Ekim Perşembe günü İstanbul Yenikapı Sahil Etkinlik Alanı’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

3. Geleneksel İstanbul’da Malatya Tanıtım Günleri açılış konuşmasını gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan; “Malatya Tanıtım Günlerine katılan, burada bulunan herkese en içten dileklerimle selamlıyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak böyle bir organizasyonda bulunmaktan büyük onur duyuyorum. Organizasyonda emeği geçen herkese Malatya halkı adına teşekkür ediyorum. Dün saat 16.00’da başlayan Barış Pınarı Harekâtının memleketimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah orada bulunan askerlerimiz, güvenlik kuvvetlerimiz, burnu kanamadan ayakları tırnakları taşa değmeden oradaki düzeni sağlarlar ve ülkemize geri dönerler” dedi. 

Malatya'dan herkese saygı ve selamlar getirdiğini ifade eden Başkan Gürkan, “Malatya Darul Rıfattır. Malatya medeniyetin başladığı Anadolu'yu Anayurt yapan destan şehrin adıdır. Destan şehrimizden herkese selam olsun. Evliya Çelebi Malatya’yı tarif ederken, Darul Rıfat diye tarif ediyor.  Seçkin insanların yaşadığı diye tarif ediyor. Battalgazi destanlarında himmetli zatların yaşadığı diyar olarak geçiyor. Himmetli zatların yaşadığı diyardan, seçkin insanların yaşadığı diyardan, güneşin altın yumurtası olan kayısı diyarından selamlarımı saygılarımı sunuyorum ve herkese hayırlı akşamlar diliyorum. Bu organizasyonun inanıyorum ki Malatya’ya ve burada yaşayan Malatyalılara ve diğer şehirlerimizi de güzel rol model olacağı kanaatindeyim” ifadelerine yer verdi.

Bu organizasyonda emeği geçen herkesi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi standına yoğun ilgi

Açılış konuşmalarının ardında protokol tarafında kesilen kurdele ile resmi açılış gerçekleşti.

Büyükşehir Belediye standını ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından vatandaşlara kayısı döneri ikram edildi.

Yoğun ilginin olduğu Büyükşehir Belediye standında Malatya’yı tanıtıcı kitapçıklar, Malatya’nın doğal güzellikleri, tarihi mekânları kart postallar halinde gelen misafirlere veriliyor.

Malatya'ya özgü birçok yöresel ürünler tanıtım günlerinde yerini aldı. İstanbul’da Malatya Tanıtım Günleri 13 Ekim 2019 – Pazar gününe kadar devam edecek.

Tanıtım günleri ziyaretçiler tarafında sabah 10.00 ile akşam 22.00 saatleri arasında misafirlerini ağırlayacak.

Bakmadan Geçme