Gürkan: Bize ders olması lazım

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'dan MGTC Başkanı Mehmet Aydın'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan MGTC’yi ziyaret ederek, gündeme dair bazı değerlendirmelerde bulundu. Sıtmapınarı’ında çöken bina ile alakalı açıklama yapan Gürkan, “Bu bina 2 katlı değil de çok katlı bir bina olsaydı, bu kadar kısa sürede vatandaşlarımızı enkaz altında çıkarılması mümkün olmadığı gibi çok da kaybımız olacaktı. Bunların bize bir ders olması lazım” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve beraberindekiler, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyetine (MGTC) ziyarette bulundu. Ziyaretleri esnasında açıklamalarda bulunan Gürkan’ın gündeminde geçtiğimiz ay bir basın mensubu çalışanına yapılan şiddet ve birkaç gün önce ihmalkârlık nedeniyle çöken bina vardı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan MGTC’yi ziyaret ederek, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcılığına seçilen, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydın’ı tebrik etti. Öte yandan geçtiğimiz günlerde Sıtmapınarı’ında ihmal nedeniyle 2 katlı binanın çöktüğünü belirten Gürkan, bu olaydan ders çıkarılması gerektiğini vurguladı.

“OLAYI ÇOK GÜZEL BİR ŞEKİLDE YÖNETTİ”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydın, ziyarette bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür ederek, “Öncelikle hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Sayın Başkanım Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum. Burada iki konuya değinmek istiyorum, bilindiği üzere bir gazeteci arkadaşımız haince bir saldırıya uğradı. Olayın akabinden bugüne kadar belediye başkanımız arkamızda durdu. Gazeteci arkadaşımız adına belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Diğer bir konu ise geçtiğimiz günlerde talihsiz bir kaza oldu ve bir bina çöktü.  İnsanlar enkazın arkasında kaldı, başkanımız olayın başından sonuna kadar oradaydı. Olayı çok güzel bir şekilde yönetti. Kendisine bir Malatyalı vatandaş olarak teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Mehmet Aydın’ı tebrik ettikten sonra görevi başında darp edilen gazeteci için bu tavrın kınanması gerektiğini dile getirdi ve basın mensubu çalışanlarının kamuoyunun beş duyu organı olduğunu ifade etti. Başkan Selahattin Gürkan, sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün Malatya Televizyoncular ve Gazeteciler Cemiyeti’nde olmaktan büyük onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Bu sıcak karşılama için de kendilerine ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Mehmet Aydın Bey, Malatya Televizyoncular ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olmakla birlikte üst yönetim kuruluna seçilmiş olması, Malatyalı gazeteciler ve televizyoncular için önemli anekdottur. Ben de güveniyorum ve inanıyorum ki Mehmet Aydın Bey Ankara’da da Genel Kurulda da Malatya’yı en güzel şekilde temsil edecektir.  Biraz önce Mehmet Bey ‘gazetecilere yapılan şiddeti kınıyoruz’ dedi, doğrudur. Neticede gazeteci ve televizyoncu kardeşlerimiz kamuoyunun beş duyu organıdır. Sahada gördüklerini objektif bir şekilde gazete sütunlarına ve televizyon ekranlarına taşımakla görevlilerdir. Bu anlamda bilgilerin doğru, objektif ve tarafsız bir şekilde verilmesi ve bilgiyi verenin şu veya bu şekilde taciz edilmesi, tartaklanması kabul edilebilir bir hadise değildir. Bu anlamda bu hadiseyi telin ettiğimi ve kınadığımı da belirtmek istiyorum.”

 

“MEMLEKETİMİZE GEÇMİŞ OLSUN”

Ülke gündeminde de yerini koruyan ihmalkârlık nedeniyle çöken bina hakkında konuşan Gürkan, “Geçtiğimiz günlerde 2 katlı kargir bir binanın içindeki tadilatla alakalı çökmesi Malatya’yı üzüntüye gark etmiştir. Buradaki en sevindirici olay enkaz altındaki vatandaşlarımızın çok kısa bir zamanda zarfında çıkarılmış olmasıdır. Ayrıca çoğunun hemen taburcu olması da bizleri sevindirmiştir. Ama bundan sonra bunlara daha dikkat etmemiz gerektiği noktasında özellikle vatandaşlarımıza da dikkat çekmek istiyorum. Dükkân sahibinin herhangi bir izin almadan dükkânın içerisinde gizli kapaklı bir şekilde kolonu kaldırması, duvarı yıkması veya kolonun inceltilmesi böyle felaketlere neden oluyor. Bu bina 2 katlı değil de çok katlı bir bina olsaydı, bu kadar kısa sürede vatandaşlarımızı enkaz altında çıkarılması mümkün olmadığı gibi çok da kaybımız olacaktı. Bunların bize bir ders olması lazım. Özellikle vatandaşlarımızın kendi başına ilgili belediyeden onay almadan böyle bir işe girişmemelerini temenni ediyorum. Memleketimize geçmiş olsun diyor, yaralılara da tez elden şifa diliyorum” dedi.

Bakmadan Geçme