Gürbulak Sınır Kapısında Yakalanan 3 Makak Maymunu Hayvanat Bahçesine Getirildi

Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi 78 Türden Yaklaşık 1300 Hayvana Ev Sahipliği Yapıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından açıldığı günden itibaren Malatya ve çevre illerden birçok insanın uğrak noktalarından biri olan Hayvanat Bahçesine,Ağrı Doğa Koruma Şube Müdürlüğü tarafından getirilen 3 adet makak maymunueklendi. 
Bölgenin tek Hayvanat Bahçesi olma özelliğine sahip olan Malatya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi her geçen gün hayvan çeşit sayısını artırmaya devam ediyor. 78 türden yaklaşık 1300 hayvanın bulunduğu hayvanat bahçesi özellikle çocukların hafta sonlarında vazgeçilmez uğrak noktaları haline dönüştü. 
Her geçen gün hayvan tür sayısına yenilerini ekleyen Malatya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesine geçtiğimiz günlerde Ağrı’dan gelen 3 makak maymunu daha eklendi. 
Konuyla ilgili kısa bir konuşma yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hanifi Acar, “Doğa Koruma 13. Bölge Müdürlüğü Ağrı Şube Müdürlüğü tarafından Gürbulak Gümrük Sınır Kapısı'nda yakalanan 3 tane Makak maymunu Büyükşehir Belediyemiz Hayvanat Bahçesine getirildi. Bu nedenle Ağrı Doğa Koruma Şube Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da böyle bir olayla karşılaştıklarında Doğu Anadolu Bölgesi’nin tek hayvanat bahçesi olan Malatya Büyükşehir Belediyemizin Hayvanat Bahçesi’ne teslim etmelerini arzu ediyoruz. Bize teslim edilmek üzere getirilen 3 adet makak maymununu karantinaya aldık. Veteriner hekimlerimiz tarafından bakımları yapıldıktan ve belli bir alıştırma süresinden sonra normal hayatlarına geçeceklerini tahmin ediyoruz. Malatya’mız için hayırlı olsun” dedi.

Bakmadan Geçme