'Göz Alabildiğine Yansımalar' Fotoğraf Yarışması

Çağın Göz Hastanesi'nden 'Göz Alabildiğine Yansımalar' Fotoğraf Yarışması: Sanat ve Hayatın İzleri Yansıdı

Fotoğraf sanatı, hayatın farklı açılardan yeniden keşfedilmesini sağlayan güçlü bir araç. Göz sağlığı alanındaki öncülüğüyle bilinen Çağın Göz Hastanesi, bu sanatı göz sağlığıyla buluşturmak amacıyla her yıl düzenlediği "Göz Alabildiğine" temalı fotoğraf yarışmasını bu yıl 13. kez gerçekleştirdi. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) onaylı yarışmanın bu yılki teması ise "Göz Alabildiğine Yansımalar" oldu.

 

Mitolojiden günümüze kadar ilham kaynağı olan "yansıma", su birikintilerinden aynalara, ışık ve nesnelerin eşsiz birlikteliğini temsil ediyor. Ancak yansımalar sadece fiziksel görüntüleri değil, derin hikâyeleri, hayal gücünü ve anların gizli güzelliklerini de beraberinde getiriyor. Yarışmanın bu temayla fotoğraf sanatçılarını buluşturması, izleyicilere sadece gözle görüleni değil, aynı zamanda içsel bir keşfi de sunuyor.

 

1029 Sanatçı, 3551 Eser, Binlerce Hikâye: Fotoğraf Sanatında Yansımaların Büyüsü

Bu yılki yarışmaya 1029 fotoğraf sanatçısı, toplamda 3551 eserle katıldı. Yansımaların büyüsünü en iyi yansıtan fotoğrafların seçimi ise Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre İkizler, Fotoğraf Sanatçıları Haluk Çobanoğlu, Yusuf Dariyerli, Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği (KASK) üyeleri Nadir Sarışeker ve Ümran Özdemir'den oluşan jüri tarafından gerçekleştirildi. 29 Eylül 2024 tarihinde toplanan jüri, her biri sanatın ve hayatın izlerini taşıyan eserler arasından en iyilerini belirledi.

 

Ödüller Sahiplerini Buldu

Birincilik ödülünü, İstanbul'dan yarışmaya katılan Deniz Kalaycı "Tutsak" adlı eseriyle kazanırken, ikincilik İstanbul’dan Yücel Çetin’in "5Yüz" adlı fotoğrafına verildi. Üçüncülük ödülünü ise Ankara’dan Ahmet Tolga Narttürk "Soul Of Maiden’s Tower" adlı eseriyle aldı. Mansiyon ödülleri ise Şebnem Coşkun, Esengül Yavuz ve Ahmet Harmancı'ya verildi. Ayrıca, 25 eser sergilenmeye layık görüldü.

 

Bu seçkin eserler, sadece bu yılın yarışmasının değil, aynı zamanda fotoğraf sanatının da önemli birer temsilcisi olarak anılacak. Çağın Göz Hastanesi, yarışmaya katılım sağlayan tüm fotoğraf sanatçılarına ve jüri üyelerine teşekkürlerini sundu.

 

"Göz Alabildiğine Yansımalar" Sergisi Sanatseverlerle Buluşuyor

"Göz Alabildiğine Yansımalar" fotoğraf sergisi, 12 Ekim 2024 tarihinden itibaren Çağın Göz Hastanesi’nin fuaye alanında sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Bakmadan Geçme