Gençlik Ve Spor Bakanlığı'ndan Sivas'a 30 Milyon Tl'lik Destek…

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin Ankara'nın gücünü Sivas'a getirmeye devam ediyor.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin Ankara'nın gücünü Sivas'a getirmeye devam ediyor. Başkan Bilgin’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı ikili görüşmenin ardından, Sivas’ın kenevir ekimine müsaade edilen 20. il olarak açıklanması kamuoyunda büyük sevince neden olmuştu. Kenevir müjdesi tazeliğini korurken şehir için bir müjde de gençlik ve spor yatırımları alanında geldi. 

Bakanlık düzeyinde bir takım görüşmeler gerçekleştirmek ve şehre kazandırılması planlanan projeler için destek istemek üzere başkent Ankara’da bulunan Başkan Bilgin, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile görüştü. Bilgin, gençlik ve spor alanındaki projeler için 30 milyon TL değerinde destek aldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun başkanlığında; Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Milletvekili M.Habib Soluk, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik ile Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Ahmet Dilsiz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç ve İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş'ın katılımıyla Sivas’a yapılacak gençlik ve spor yatırımları ile ilgili protokol imza töreni düzenlendi.

Törende konuşan Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu; “Gençlerimizin her alanda öncü olması hasebiyle yatırımlarımızı her geçen gün büyüterek devam ediyoruz. Bu anlamda hem heyecanımız hem de gayretlerimiz var, yatırımlarımızı bir bir güçlendiriyoruz. Bugün de Sivas Belediyemizle birlikte gerçekleştireceğimiz protokol çerçevesinde gençlik merkezlerimizi destekliyoruz. Biliyorsunuz Sivas'a bugüne kadar 1 milyarın üzerinde gençlik ve spor yatırımlarımızı gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Sivas ziyaretlerimizde Türkiye'nin en yeni olimpik havuzunun açılışını gerçekleştirdik. Türkiye'nin dört bir yanından gelen sporcularımız bu hizmetimizden kesintisiz faydalanabiliyorlar. Bugün ise bir yatırım protokolü nedeniyle Sivas Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin, Valimiz ve Milletvekillerimizle bir aradayız. Eserlerimizle, yatırımlarımızla, Sivas'ımızın gücüne güç katmaya devam edeceğiz. Sultanşehir Sivas'ı spor ve gençlikte de sultanşehir olarak görmek istiyoruz. Gençlerimiz bizim en büyük umudumuz, gençlerimize verdiğimiz değer yatırımlarımızla perçinleniyor. Gençlerimiz her şeyin en iyisine layık. Dünya da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inancımız tamdır. İnşallah el birliğiyle öncü şehir Sivas’ımızda bütün çalışmalarımız devam edecek. Durmak yok yola devam ilkesiyle yeni fikir ve projelerle gençlerimizin yanında olmaya, onlara destek vermeye devam edeceğiz. İki gün eşit olan ziyandadır desturuyla gayret gösteriyoruz. Bu düşüncelerle Sivas'a yapacağımız tüm yatırımların hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise yatırımlara verilen destekler nedeniyle Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkür ederek; “Belediyemiz tarafından şehrimize kazandıracağımız 100 milyon TL değerindeki gençlik ve spor yatırımıyla gençlerimizin yanında olacağız. Hedefimiz, başarılı sporcular yetiştirmek ve en önemlisi tüm mahallelerimizde gençlik ve spor merkezlerimizi hayata geçirebilmek. Bu anlamda hazırladığımız projeye verilen desteği çok önemsiyoruz. Tabi merkez ve ilçelerimizde toplam 100 adet pota yapılması, yeni dev adamlarımızın yetişmesine katkı sağlayacaktır. Şeyh Şamil Mahallemizde yüzme havuzu, çok amaçlı spor salonu, kapalı tenis kortu, kapalı halı saha ve basketbol sahasının yer aldığı bölge spor tesisimizi hayata geçireceğiz. Ayrıca gençlik ve spor merkezlerimizi artıracağız. Fatih ve Alibaba Mahallelerimize Gençlik ve Spor merkezini inşa edeceğiz. Aldığımız destek çerçevesinde4 Eylül Stadyumu Bölgemizde amatör futbol kulüplerinin kullandığı 2 adet sentetik çim sahanın zeminlerinin revize edilmesi, eksikliği bulunan soyunma odalarının yapılması ve tribünlerin iyileştirilmesiyle birlikte gençlerimizin daha konforlu bir ortamda spor yapabilmelerine imkân sağlayacağız. Tabi ki 100 milyon TL yatırım bedeli olan bu projelerimiz için bakanlığımızın bize verdiği 30 milyon TL destek çok önemli. Bu sebeple Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakanlık ve Sivas Belediyesi arasında hazırlanan protokol imzalandı.

Bakmadan Geçme