Geleneksel Sanatların 'Altın Elleri' Festivalde Buluştu

Geleneksel Sanatların 'Altın Elleri' Festivalde Buluştu

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Afyonkarahisar Valiliği geleneksel el sanatları ustalarını sanatseverler ve yerel yönetimlerle bir araya getirdi.

Türkiye’de kültürel çeşitliliğin korunmasına ve kültürler arası diyaloğun geliştirilmesine katkı sağlamak üzere düzenlenen Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali’nin ilkine bu yıl Afyonkarahisar ev sahipliği yaptı.   

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş ile Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın 10 Ekim’de açılışını yaptığı ve 3 gün sürecek olan 1. Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali özellikle çocuklar ve gençlerin yoğun ilgisiyle başladı.

Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerinde Türkiye sunumu, söyleşiler, konserler, çocuk tiyatroları, şiir dinletileri ve daha pek çok etkinlikle ziyaretçilerini ağırlayan festivalde, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen geleneksel el sanatları ustaları kendilerine ayrılan standlarda kültürümüze özgü ürünler sergiliyorlar.

Türkiye’nin tarihi, kültürü hakkında bilgiler yansıtan, değerlerimizi gözler önüne seren ve üretildiği çağa tanıklık eden miraslarımız olma niteliği taşıyan geleneksel sanatlarımıza dair birbirinden özel eserleri görme imkânı sunan festival 13 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek.

Geleneksel Türk Okçuluğu da UNESCO Yolunda

Geleneksel sanatlarımızın yaşatılmasını ve nesilden nesile aktarılmasını sağlamak üzere düzenlenen bu festivallerin kültürel bağlarımızı daha da güçlendirdiğine vurgu yapan Bakanlık Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş ise, 1. Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali’nin açılışında yaptığı konuşmada geleneksel Türk okçuluğunun da UNESCO listelerine taşınacağını söyledi.  

UNESCO listelerine en çok unsur kaydettiren ilk 5 ülke arasında Türkiye’nin de bulunduğunu hatırlatan Okan İbiş, kültürel mirasımızın görkemli örneklerini UNESCO vasıtasıyla tüm dünyaya tanıttıklarını ifade etti.  

Bakmadan Geçme