• Haberler
  • Eğitim
  • Geleceğin Hukukçuları İçin Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Geleceğin Hukukçuları İçin Mezuniyet Töreni Düzenlendi

İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı mezunları için mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı mezunları için mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet törenine; İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Baro Başkanı Av. Onur Demez, Malatya İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ercan Altın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Akdemir, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreni yoğun programlarından dolayı törene katılamayan Anayasa Mahkemesi Üyesi Selahaddin Menteş, Yargıtay Üyesi Yunus Nadi Kolukısa ve Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım’ın tebrik mesajlarının okunmasıyla devam etti.

Selahaddin Menteş mesajında deprem sonrası zorlu süreçte eğitim öğretimi devam ettirip öğrencileri mezun eden akademisyenlere teşekkür ederek, mezun olan öğrencileri ise tebrik etti. Yargıtay Üyesi Yunus Nadi Kolukısa mezun olan öğrencileri tebrik ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundu. Enis Yavuz Yıldırım da mesajında genç hukukçulara meslek hayatlarında başarılar diledi.

Tebrik mesajlarının okunmasının ardından Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Sadık Aydos ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Adem Yelmen bir konuşma yaparak mezun öğrencileri tebrik etti.

Daha sonra mezun öğrenciler adına konuşan dönem birincisi Hasibe Nur Gökkaya İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden nitelikli hukukçular olarak mezun olmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Gökkaya, depremde hayatını kaybeden Hukuk Fakültesi öğrencilerini anarak fakülte birinciliğini onlara armağan ettiğini dile getirdi.

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Akdemir 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyerek sözlerine başladı. Prof. Dr. Bünyamin Akdemir fakülte olarak öğrencilere sundukları çalışmalar hakkında bilgiler sundu.

Her türlü zorlu şartlara rağmen öğrencilere iyi bir eğitim sunduklarını ifade eden Bünyamin Akdemir, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Sorumluluklarınızın gereği için kullanacağınız bilgiler çok kıymetli. Her bilgi sonu gelmeyecek olan bir fetihtir. Bu fetihler sizi entelektüel ve aydın hukukçu yapacaktır. Aydın diğer bir ifade ile münevver hukukçu her daim hakkın, hakikatin, doğrunun yanındadır. Mukaddesatı olandır. İnisiyatif sahibidir. İlgili ve kararlıdır. Her türlü zulmün karşısındadır. Susmaz susturulamaz. Kendi kafasıyla düşünen, gönlüyle hisseden, hür iradesiyle karar verendir. Hakkın ve adaletin yürütücüsü, koruyucusu, kollayıcısı ve yöneticisi olmanızı diliyorum.”

Hukuk Fakültesi Dekanı Bünyamin Akdemir’den sonra konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise deprem felaketinden dolayı üniversite olarak buruk bir mezuniyet töreni gerçekleştirdiklerini belirtti. Rektör Kızılay, mezuniyet törenindeki konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“2023 yılının mezuniyet törenini buruk bir mezuniyet töreni olarak yapıyoruz. Her yıl üniversitemizin tüm mezunlarının bir arada olduğu görkemli mezuniyet törenleri yapıyorduk ama deprem felaketinden dolayı törenlerimizi fakültelerimizin kendi mezuniyet törenleriyle sınırlı tuttuk. Kıymetli genç hukukçularımızın anne babaları, aileleri, kardeşleri sizleri de kutluyorum. Ülkemizin hukukçular ordusuna siz de kendi evladınızı bugün katıyorsunuz. Üniversite olarak biz de gençlerimizi hukukçular arasına katıyoruz. Hepinizi tebrik ediyorum, kutluyorum.”

Konuşmaların ardından Hukuk Fakültesi’ni birincilikle bitiren Hasibe Nur Gökkaya'ya Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, fakülte ikincisi Pervin Bayer’e Dekan Prof. Dr. Bünyamin Akdemir ve fakülte üçüncüsü Buse Taşova’ya da Baro Başkanı Av. Onur Demez tarafından plaket ve diplomaları takdim edildi.

Mezuniyet töreni mezun olan öğrencilerin toplu fotoğraf çekimi ve kep atmalarıyla son buldu.

Bakmadan Geçme