Gazeteciler Günü'nde protesto!

Büyükşehir, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Malatya Nikah Sarayı'nda gerçekleştirilen gece üzüntüye sebeb oldu.

Büyükşehir, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Malatya Nikah Sarayı’nda gerçekleştirilen gece üzüntüye sebeb oldu.

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Fatih Avcı’nın konuşma listesinden çıkarılmasının ardından Fatih Avcı ile beraber yaklaşık 40 gazeteci salonu terk etti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın konuşma esnasında da dile getirdiği ve öncesinde yapılan hatanın yapılmaması gerektiğini dile getirerek, salonda Diğer basın mensubu dernek başkanlarınında konuşma yapması gerektiğini söyledi.

Ak Parti İl Başkanı ve ilçe başkanlarının hazır bulunduğu akabinde Cumhur ittifakı Milliyetçi Hareket Partisinden kimsenin olmaması bazı basın mensubu insanların dikkatini çeksede, MHP Malatya Basın danışmanı Said Yalçın’ın orda olduğu görülmedi.

Proğram 2-3 kişinin tavsiyesi ile konuşma proğramından kaynaklananan sorun ile oluştuğu bir gerçek. Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyet Başkanı Fatih Avcı’nın salonu terketmesi de kanaatimce doğru bir karardır. Olay tamamen bazı kendini bilmez kişilerin bilmişlik yapması üzerine oluşmuş hadiselerdir. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve ortak düzenlediği Merkez İlçe Başkanlarına karşı yapılmış bir olay olmadığını söylemek lazım. Gündüz AVM’de gerçekleşen resim sergisi ile başlayan muhteşem proğram gecede Nikah sarayında devam etmiştir.

Bu memlekette sadece Gazeteciler cemiyetinin olmadığını artık konuşmamız gerek. Bu memlekette bir çok basın derneği ve güçlü kalemlerin olduğunu belirtmek isteriz.

Proğramı düzenleyen baş da Büyükşehir Belediye Başkanlığımız olmak üzere Merkez ilçe başkanlarına bir basın mensubu olarak teşekkür ediyoruz.

Yorumlar 2
editör 14 Ocak 2020 12:30

Ömer konu anlaşıldıysa köşe veya haber :)))))

ömer 13 Ocak 2020 15:00

sayın editör; bu haber mi, yoksam köşe yazısı mı?

Bakmadan Geçme