Gaspak, 'Devletin dini adalettir'

Hürriyetçi Eğitim Sendikası Malatya İl Temsilcisi Kasım Gaspak

Hürriyetçi Eğitim Sendikası Malatya İl Temsilcisi Kasım Gaspak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Türkiye genelinde 104 binden fazla norm fazlası öğretmen olduğunu ifade ettiğini dile getirdi.

Gaspak konu ile ilgili açıklamasında;
“Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Türkiye genelinde 104 binden fazla norm fazlası öğretmen olduğunu ifade etmektedir ve galiba bu durumun sorumlusunu aramaktadır. Bakanlığın yıllardır özür grubu tayinlerinden sonra yaptığı ilçe emrinin bu soruna sebep olduğunu, ilçe emri uygulamasının popülist olduğunu vurgulamıştır. Aslında bakan bey yıllardır kendi yaptıkları uygulamanın yanlış olduğunu ifade etmiştir. Madem bu uygulama yanlıştı ve popülistti neden yıllardır yapıyorsunuz?  Deneme yanılma tahtasına dönen eğitim politikalarımız gibi atama ve tayin işlemlerimiz de deneme yanılma yoluyla mı ilerlemektedir?  MEB 26.08.2024 tarihinde konuyla ilgili Norm Kadro Fazlası Öğretmenler konulu bir genelge yayımlamıştı. Yayımlanan genelgenin yeni mağduriyetler doğuracağı aşikârdır. Okullarımızda norm güncellemeleri henüz yapılmamıştır ve birçok il, geçen yıl belirlenen norm kadrolara göre listeleri hazırlamıştır. İller arasındaki atama takvimleri birbirinden farklıdır. Bu yanlışlar silsilesinden doğru, adaletli sonuçlar çıkacağını düşünmek en amiyane tabiri ile saflık ve iş bilmemezliktir... Yayımlanan genelgeye göre kadrolu norm fazlası öğretmenlerin farklı ilçelere resen atanmasının, sözleşmeli öğretmenlerin 
ise farklı bir ile resen atamasının yolu açılmıştır. Bakanlığın yanlış uygulamalarının ve siyasilerin ahbap çavuş ilişkileri ile şehir merkezlerine doluşturduğu 2-3 yıllık öğretmen atamalarının faturası yine şehir merkezlerinde çalışmayı hak etmiş öğretmenlerimize çıkarılmaya çalışılmaktadır.  Öğretmenlerimizin aile birliğinin, düzeninin düşünülmediği bu uygulama kesinlikle kabul edilemez.” dedi
Gaspak,  “Devletin dini adalettir”  devlet kurumları yaptıkları işlerde her zaman adaleti gözetmelidir. 
İller arasındaki faklı uygulamalar,  sözleşmeli ve kadrolu öğretmenler arasındaki atama işlemlerinin farklı olması, resen ataması yapılacak öğretmenlerimizi mağdur edecektir. Bir önceki yılın norm kadrolarına göre yapılmaya çalışılan uygulama özellikle deprem bölgesindeki illerimizde büyük sorunlara yol açmaktadır. Birçok öğretmenimizin deprem bölgelerinde norm fazlası olduğu görülmüştür. Bu bölgelerdeki atama işlemlerinde nüfusun da hareket halinde olduğu göz önünde bulundurulmalıdır. 
Hürriyetçi Eğitim Sen olarak sayın bakana ve temsilcisi olan il milli eğitim müdürlüklerine çağrımızdır. Her türlü haksız ve adaletsiz uygulamalarınız öğretmenlerimizin yüreğinde derin yaralar açmakta dolayısıyla eğitim öğretime zarar vermektedir. Devletimizi zaafa düşüren adaleti lekeleyen yanlış uygulamalardan, hesapsız ve plansız yapılan uygulamalardan vazgeçilmezini öneriyoruz. Unutulmamalı ki yapılan yanlışların hesabını hep beraber ödüyoruz. “ ifadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme