Fransa'nın aklı kuş aklı

Fransa'nın Ülkü Ocakları'nı yasaklama kararına tepki yağdı.

 Fransa'nın Ülkü Ocakları'nı yasaklama kararına tepki yağdı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı E. Semih Yalçın, yaptığı paylaşımda, "Ülkü Ocakları; mazinin mefahirini atiye taşıyan kutlu bir kervanı menzile ulaştırmaya ant içmiş vatan evlatlarının ilk göz ağrısı, ilk sevdası, ilk mekânıdır. Selam olsun Ülkü Ocaklılara..." dedi.
TBMM Başkanvekili, MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, Fransa'nın kararını kınayarak şöyle dedi:
"Ülkü Ocakları, devletin kurucu felsefesini, milletin ruh kökünü yarınlara taşıyan köprüdür. Temelinde; Anadolu mayası, anaların duası, vatan sevdası ve Hakk'ın davası vardır. "Yukarıda mavi gök çökmedikçe, aşağıda yağız yer delinmedikçe"; ÜLKÜ OCAKLARI, dimdik ayakta kalacaktır."
VAHAPOĞLU: YILDIRAMAYACAKLAR
Fransa'nın aldığı kararı hiç yadırgamadığını söyleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. M. Hidayet Vahapoğlu da şöyle dedi:
"Türk, Türkiye ve İslam  düşmanlarının hedefinde öncelikle MHP ve ülkücü camia yer almaktadır.
Dolayısıyla Fransa’nın düşmanlığının ülkücü kadrolara yönelmesi beklenen bir durumdur.
Onların bilmediği ülkücülerin baskı ve saldırılarla yıldırılamayacağıdır."
"ÜLKÜ OCAKLARI ŞUURDUR, MEKTEPTİR"
MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter de Fransa'nın aldığı yasak kararına tepki göstererek şöyle dedi:
"Ülkü Ocakları şuurdur, mekteptir, menkıbedir. Geleceğimizin ümidi, ülkülerimizin kalbidir... Türk ve İslam düşmanlarının Ülkü Ocakları’na sempatileri imkansızdır... Biz dört duvar arasında değil gönüldeyiz, gözdeyiz, yürekteyiz, Müslüman Türk’ün taa sinesindeyiz. Ya siz kefereler?"
DİĞER TEPKİLER
Kadir ŞEKERCİ (MHP Genel Sekreter Yardımcısı): Ülkü Ocakları Türkler için ülkemiz için milletimiz için yanan ışıktır. Fransa bunu görüp korkmuşsa gerisi teferruattır.
Olcay Kılavuz (MHP Mersin Milletvekili): Türk ve İslam’a alçakça saldıran, Türk korkusunu bir türlü aşamayan Macron; ülkedeki Ülkü Ocakları faaliyetlerini yasaklayarak engellemeye kalkışmıştır. Her ülküdaşımız bir “Ocak’tır”; her ülkücü Türklüğün ve İslam’ın sancaktarıdır.
Ramazan KAŞLI (MHP Milletvekili): "ÜlküOcakları’nın coşkuyla, inançla, sabırla geleceğe uzanacağını, Türk milleti var oldukça yaşayacağını altını kalın şekilde çizerek ifade etmek istiyorum. Merhum Başbuğumuzun iki emaneti olan MHP’yle ÜlküOcakları her daim ayakta kalacaktır."
Mehmet TAYTAK (MHP Milliyetvekili): "Ülkü Ocakları, hepimizin yetiştiği, Türk milletine nefer, ilim adamı, bürokrat ve dava adamı yetiştirmiş kutlu bir ocaktır. Ülkücü olmanın ve Ülkü Ocak'lı olmanın gururu bizlere bir ömür yeter..."
Metin Nurullah SAZAK (MHP Milletvekili): "Fransa’nın bu kararı kendi çıkarları doğrultusunda akılcıdır. Zira kimden korkacağını iyi çözümlemişlerdir, fakat korkunun da ecele faydası yoktur.
Bozkurt Avrupa’nın aşina olduğu maskotik sembolizmanın ötesinde gönüllerde, üç hilal ise ebed müddet göklerdedir."
Lütfi KAŞIKÇI (MHP Milletvekili): Bu içerde de böyle dışarda da. Türklükle, Türklerle ilgili bir sıkıntısı, düşmanlığı olanın ilk hedefi Ülkü Ocaklarıdır. Çünkü Ülkü Ocakları, Türklüğün eğilmez başı, bükülmez bileği, yıkılmaz kalesidir. Dava arkadaşlarımızın dünya üzerinde yaşadığı her yer Ocaktır. 
Ramazan DURMUŞ (üçüncüsayfahaber)

Bakmadan Geçme