Fibromiyalji ve Anksiyete Problemine Dikkat!

Tamamlayıcı Tıp Hekimi ve Holistik Tıp Uzmanı Dr. Dinçer Erdinç konu hakkında bilgiler verdi.

Fibromiyalji son yıllarda özellikle kadınlarda çok sık görülen ve giderek yaygınlaşan bir kronik ağrı sendromu. Özellikle sebep-sonuç ilişkisi olarak fibromiyalji hastalarının çoğunda, bazen ana sebep olarak bazen de yandaş problem olarak anksiyete bozukluğunun varlığı tespit edildi. Yapılan çalışmalarda fibromiyalji hastalığının gelişim sürecinde nöroendokrin (sinirsel hormon) sistemindeki bozukluklar ortaya çıkarıldı. Bilinçaltı çözülememiş sorunlarım da hastalığın oluşumunda etkili olabileceği düşünülüyor. Bu nedenle fibromiyalji hastalarının tedavisinde artık kişiye özel analiz ve bitkisel terapilerin yanında bilinçaltı tedavileri ve anksiyete bozukluğunun düzeltilmesi de başarı olasılığını arttıran yeni tedavi sistemi olarak tecrübe ediliyor.

Tıbbi terminolojide “polimiyaljiya romatika” diye geçen ve daha Türkçe tabirlerle “yumuşak doku romatizması” veya “kas romatizması” gibi tanımlamalarla anılan fibromiyalji aslında, kadınlarda tam bir “ızdırap” sendromu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun temel nedenlerinden biri kadınlarda anksiyete bozukluğu ve bilinçaltı birikmiş travmaların ve hormonal dalgalanmaların daha sık ve yaygın olmasıyla ilişkili bulunmuştur.

Fibromiyalji kişiye özel holistik 3 beden analizlerine dayanarak yapılacak olan getat bütüncül tamamlayıcı terapi Kombinasyonu ile başarılı bir şekilde tedavi edilmektedir. Tedavi planı ve uygulamalar mutlaka Sağlık Bakanlığı onaylı yetkili Uzman Hekim tarafından yapılmalıdır. Son yapılan bilimsel araştırmaların sonuçlarına göre, Ağrı ve yorgunluk, bağırsak sorunları ve uykusuzluk, diş sıkması ve soğuğa tahammülsüzlük gibi semptomların sebebi bu karmaşık mekanizmalarla ilişkilidir. Bu şikayetlerin oluşum ve gelişim sürecinde, bilinçaltı travmaların derinden etkili olduğu ortaya çıkmış ve bu yönde terapötik çalışmalar yapılması önerilmiştir. Çocukluk travmaları başta olmak üzere tüm bilinçaltı patolojiler ve anksiyete bozukluğu (panik atak, depresyon, takıntı OKB vb…) tedavi sürecinde mutlaka düzeltilmelidir. Bütüncül Holistik yaklaşımla uygulanan Kişiye özel analizlere dayalı olarak, anksiyete ve bilinçaltı travmalara da yönelik uygulamalar içeren tamamlayıcı terapi kombinasyonlarıyla, son derece şaşırtıcı ve başarılı sonuçlar alınmaktadır.

Bakmadan Geçme