Fendoğlu, 'Yakın tarihimizdeki en büyük atılımlardan, en önemli adımlardan birisidir'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu,

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 104. açılış yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, “TBMM'nin 23 Nisan 1920'de dünyaya ilan edilmesi yakın tarihimizdeki en büyük atılımlardan, en önemli adımlardan birisidir.” dedi. 


Fendoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 104. açılış yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadeleri kaydetti;

“TBMM'nin 23 Nisan 1920'de dünyaya ilan edilmesi yakın tarihimizdeki en büyük atılımlardan, en önemli adımlardan birisidir. Bu tarihten sonra söz ve karar bizzat Türk milletine geçmiştir.  TBMM’nin açılışı; Anadolu’nun kurtuluşunda, Cumhuriyet’imizin kuruluşu ve kurumsal içerik kazanmasında çok önemli görevler üstlenmiştir. TBMM hem Gazi hem de kahramandır.  TBMM Türk milletinin ta kendisi, demokrasinin, milli birliğimizin, istiklal haklarımızın, istikbal haysiyetimizin ebedi güvencesidir. 
TBMM'nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, kurtuluş ve kuruluş mücadelesini veren kahramanlarımızı saygı ve şükranla anıyor, TBMM'nin 104. açılış yıldönümüyle birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mızı yürekten kutluyorum.”

Bakmadan Geçme