- Haberler
- İlçe Haberleri
- Fahri Kayahan Anısına Türkü Dinletisi Gerçekleştirildi
Fahri Kayahan Anısına Türkü Dinletisi Gerçekleştirildi
Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen 10.'ncu Kervansaray buluşmaları kapsamında , Malatya Musiki Cemiyeti tarafından Fahri Kayahan anısına türkü dinletisi gerçekleştirildi.
Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen 10.'ncu Kervansaray buluşmaları kapsamında , Malatya Musiki Cemiyeti tarafından Fahri Kayahan anısına türkü dinletisi gerçekleştirildi.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Fahri Kayahan anısına düzenlenen ve Şemsiye Sokak'da Malatya Musiki Cemiyetinin gerçekleştirdiği türkü dinletisinde yaptığı konuşmada;
"14 Eylül'de başlayan Kervansaray Buluşması, Melita'dan Battalgazi'ye Kültür,sanat tarih arkeoloji günleri, dolu dolu yaşayarak devam ediyor. Kortej yürüyüşümüze onbinlerin katıldığını gördük. Malatya'daki kortej yürüyüşü Malatya tarihinde olmamış bir kortej yürüyüşdü. Malatya halkı Malatya'ya sahip çıkıyor. Bu Çok önemli bir mesele. Bizim Malatya'nın değerlerine, hafızasına, kimliğine, belleğine, kültürüne ve tarihine sahip çıkma gibi bir sorumluluğumuz var. Bugün sabah Belediyemizin önünde Bisikletçilerimizin yoğun bir şekilde sportif aktivitelerine katıldığını gördüm. Hemen kervansaray'a gittim oryantiring yani haritada yer bulma etkinliklerini gördüm, hemen akabinde atış poligonunda trap skeet atışlarını gördüm, Akabinde Eski İnönü stadyumunda okçuluk ve olimpik okçularını gördüm, Kernek Meydanında voleybol ve badmington sporcularının aktivitelerini gördüm, Hükümet meydanında basketbolcular ,tenisciler bilek güreşçilerinin aktivitelerini gördüm.
Burada da Şemsiye sokak'da Fahri Kayıhan anısına, onu anmak, onun eserlerini tekrar zinde tutmak hafızamızda tutmak , gelecek kuşaklarımıza Fahri Kayahan sevgisini ve Malatya değerlerinin ne kadar güzel ve mümtaz olduğunu insanlara anlatmamız lazım. Fahri Kayahan Malatya'dan çıkmıştır, ama Türkiye'nin değeridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ona 'tanburun üstadı' demiştir. Dolayısıyla biz bu değerlerimizi sokaklarımızda meydanlarımızda, sahalarımızda, kültür merkezlerimizde, sosyal merkezlerimizde, Kervansaraylarımızda yollarda dolu dolu yaşayacağız. İşte Malatya bu. Malatya sevgisi Malatya'nın sosyal barışı, Malatya'nın kültürel anlamdaki derin kültürel yapısı bu. Malatyamız medeniyetlerin merkezidir. Biz Malatya'yı tarif ederken Anadolu'yu anayurt yapan medeniyetler merkezi destan şehri diyoruz. Anayolu'yu Anayurt yapan bir yerde yaşamak vebaldir. Ama onun gereğini yaparsan vecahet'tir, şereftir. Biz o şerefe nail olmak istiyoruz." şeklinde konuştu.