Eskişehir Türk Eğitim Sendikasında İduğ Rüzgarı

Malatya'lı Öğretmen Oğuz İduğ Türk Eğitim-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanlığına adaylığını açıkladı.

Malatya'lı Öğretmen Oğuz İduğ Türk Eğitim-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanlığına adaylığını açıkladı.Büyük bir oranda desteği alan İduğ, yapılacak delege seçimlerinde  hummalı çalışmaları takdirle karşılanmakta..

Malatya'lı Öğretmen Oğuz İduğ yaptıı yazılı açıklamada;

‘Kurulduğu günden bugüne ilkelerinden ve duruşundan asla taviz vermemiş mensubu olmaktan gurur duyduğum değerli Türk Eğitim Sen 'in üyeleri kıymetli eğitim çalışanları; 
 
Eylül ayından bugüne üyelerimiz ile yaptığımız istişareler sonucunda üyelerimizin genel olarak istek ve şikâyetleri doğrultusunda hazırladığımız projelerimizi kısa zamanda okullarda ve sosyal medyada sizlerle paylaşacağız. Üyelerimiz yaptığımız saha ziyaretlerinde sendikalarından neler beklediklerini bizlerle paylaştılar. Bizde ekibimizle bir araya gelerek bunlardan hangilerini 4 sene içerisinde uygulayabiliriz bunları detaylandırdık.
 Mesaj sistemi amacına uygun kullanılacak.
Yönetim kurulumuzda 1 kadın üye bulunacak.
Her kurum yılda 4 kez rutin ziyaret edilecek.
Milli bayramlarımızda üyelerimizle coşkulu kutlamalar yapılacaktır
Her yıl piknik organizasyonu düzenlenecek.
Üyelerimizin çocukları için Türk Eğitim-Sen Atölyesi kurulacak. 
Gezi, Sportif ve Sanatsal faaliyetler yapılacak.
Proje ve Yarışmalarda ödül alan dereceye giren üyelerimiz bizzat yönetim kurulumuz tarafından onore edilecek
Katılımcı bir yönetim anlayışı benimsenecek.
Mutlu ve Yaslı günlerinizde yalnızca çiçek değil bizzat yönetim kurulu yanınızda olacak.
Sahada etkili, masada yetkili sendika olunacak.
İdarecilik sınavlarında kurslar açılacak.
Yer Değiştirmeler ve Görevde yükselmelerde her türlü okul bilgilendirmeleri yapılacak
Genel İdare ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı kesinlikle ötekileştirilmeyecek.
Sendika binamızın büyük kısmını kaplayan başkanlık makamı kapatılarak üyelerimizin kullanabileceği bir alana dönüştürülecek
 
15 ana başlıkta bu istekleri topladık. Öncelikli hedefimiz tabiî ki Eskişehir’de sendikamızı yetkili sendika yapmak. Bunun için insanların gönüllerini kazanmanız lazım. Bunu başaracağız. İnsanların gönüllerini kazanmak için onlarla buluşmanız lazım bu nedenle rutin ziyaretlerin sıklaştırılmasını hedefledik. Yapılacak sosyal faaliyetlerle üye sayımızı arttıracak ve kısa sürede yetkiyi alacağız. 
Bunun için gerçekten genç ve dinamik bir ekip kurduk. Ekibimiz hem genç hem de alanında uzman arkadaşlarımızın oluşturduğu sendikacılık tecrübesi olan bir ekip. Aynı zamanda yönetim kurulumuzda kadın üyelere yer verdik. Üye profilimizin büyük kısmını oluşturan kadınların mutlaka yönetimde olmasını önemsiyoruz. Kadın üyelerimizin eleştirilerine ihtiyacımız var. Onların yönlendirmelerini önemsiyoruz.
Tavandan değil tabandan geçen bir hareketiz ekibimizi kurmaktan projelerimize kadar tüm çalışmalarımızı üyelerimizle birlikte gerçekleştirdik. 
Demokratik, projelerin anlatılacağı bir seçim süreci yaşamak istiyoruz. Bu nedenle saha ziyaretlerimizde projelerimizden bahsediyoruz. Üyelerimizin yoğun ilgisi ve takdiri var buradan bir kez daha okullarında bizi ağırlayan çayını kahvesini içtiğimiz tüm öğretmenlere teşekkür etmiş olalım.
 
 Bu amaçlarla şahsım ve ekibim olarak Eskişehir Türk Eğitim Sen 1 Nolu şubeyi önümüzdeki dönem yönetmeye talip olduğumuzu bildirir saygılar sunarım.

 

Bakmadan Geçme