• Haberler
  • Malatya
  • Eskimalatya Meydan Projesi Tarihi Kentler Birliğinden ödül aldı

Eskimalatya Meydan Projesi Tarihi Kentler Birliğinden ödül aldı

Eskimalatya Meydan Projesi Tarihi Kentler Birliğinden ödül aldı

Eski Malatya Meydan Projesi Tarihi Kentler Birliği'nden Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Projesi ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'ndan ödül aldı.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in girişimleri ile Eskimalatya mahallesi çarşı merkezinde bulunan ve Koruma amaçlı imar planına cephe alan, 1/1000 ile 1/5000’lik imar planında özel proje alanı olarak ayrılan alanda Battalgazi Belediyesi tarafından yapılması planlanan Meydan Düzenleme Projesi 19 bin metrekarelik alanda kapalı otopark, iş yerleri ve meydan düzenlemesine yer verilen proje ile yaklaşık 20 milyonluk bu dev yatırımı, Battalgazi ile buluşturduk.

Güder, "Asırlık Battalgazi'mize yakışır birçok projeyi hayata geçirerek ilçe halkımızın hizmetine sunduk. Eski Malatya Meydanı'nda tarihi dokuyu koruyarak modernize ettik. Projemiz Tarihi Kentler Birliği'nden Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Projesi ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'ndan ödül aldı. Hep birlikte ilçemizi geliştirecek, güzelleştirecek ve bölgede ön plana çıkaracağız." dedi.

 

Bakmadan Geçme