Erzurum Tanıtım Günleri başlıyor

Genel merkezi İstanbul olan Türkiye'de Erzurum STK'larının çatısı olan Erzurum ilk ve tek Konfederasyonu

Genel merkezi İstanbul olan Türkiye'de Erzurum STK'larının çatısı olan Erzurum ilk ve tek Konfederasyonu "Her Nerede Bir Erzurumlu Varsa" anlayışı ile çalışan Avrupa ve Bakanlarda Almanya merkezli 14 ülkede Avrupa Erzurumlular Birliği (AVERBİR) ismi ile örgütlenen ve Koordinatörlerini atayan Erzurum Konfederasyonu (ERKON)  düzenleyeceği Erzurum Tanıtım Günleri başlıyor. 6 Ekim Perşembe günü başlayarak 9 Ekim Pazar günü sona erecek olan tanıtım günleri İstanbul Maltepe de gerçekleştirilecek.
Hazırlıkları aylardan beri sürmekte olan bu etkinliklerin ilimizin tanıtımına gerçekten büyük katkılarda bulunacağına inanıyorum. Çünkü ilimizin tarihi kültürel yönleri tanıtılacak. Ayrıca peynirinden balına kadar ürünlerimiz, ehramından bakır ürünlerine kadar el sanatı Oltu taşı ürünlerimiz teşhir edilecek. Bazıları da ikramlıkta olsa dağıtılacak. Bunun yanı sıra çeşitli sosyal etkinliklerde gerçekleştirilecek, söyleşiler yapılacak ve konserler verilecek.
Üstelik seçilen yer çok önemli. İstanbul’un en merkezi ve en geniş yeri seçilmiş. Maltepe bu alan için gerçekten ideal ve uğrak bir yer. Her gün milyonlarca kişinin geçtiği bir yer ve bu yerin seçimi gerçekten isabetli olmuş. Geçen yıl havaların iyi gitmemesi ve bir takım kırgınlıklardan dolayı beklenilen istenilen etkiyi yapamamıştı ve bu yıl böyle bir risk yok.
Tanıtım günlerini düzenlemelerinden dolayı ERKON yöneticilerini Başkanları Mustafa Macit’i şahsında kutlarken, hepimize ama özellikle Marmara Bölgesinde yaşayan hemşerilerimize bir görev düştüğünü de belirtmek istiyorum. Bizim bu etkinliğe katılmamız yetmiyor. Bu etkinliği olabildiğince duyuralım. Bizim dışımızda her birimiz en az birkaç kişinin de bu günleri takip etmesini sağlayalım. Unutmayalım ki bu günleri bizim takip etmemizden daha önemlisi başka illerden hatta başka ülkelerden insanların takip etmesi önem taşıyor. Çünkü bizler zaten ilimizi, kültürümüzü ve ürünlerimizi biliyor ve tanıyoruz. Bu açıdan baktığımızda bu günler bizim için memleket sevgisini pekiştirme, özlem giderme, çocukluk anılarımızı hatırlama ve uzun bir süreden beri görmediğimiz dostlarımızı görme günleri olarak kalır. Bu da  elde edilmek istenilen amaçlardan yalnızca bir tanesini oluşturuyor.
Bu konuda gerçekten her birimiz bir gayret içerisinde olalım. Sosyal medya başta olmak üzere her aracı kullanarak olabildiğince geniş kitlelere duyuralım. Bu konuda hepimiz üzerimize düşen görevi yerine getirelim.

Bakmadan Geçme