Erdoğan, Malatyada Toplu Açılış Törenine Katıldı

AK Parti Malatya 7. Olağan İl Kongresine katılmak üzere Malatya'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongre sonrası toplu açılış törenlerinin yapılacağı Yeni İtfaiye Merkezi'ne geçti.

Malatya’da AK Parti Kongresine katılan ve burada pandemi kuralları çerçevesinde vatandaşlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kongredeki konuşmasının ardından toplu açılış törenine geçti. Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda düzenlenen törene bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları ve protokol üyeleri katıldı. Toplu açılış töreninde video konferansla 4 merkezle iletişim kuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pütürge Deprem Konutları, Lisanslı Depo, İnönü Üniversitesi Onkoloji Hastanesi ve Turgut Özal Üniversitesi’ne bağlandı.

Toplu açılış töreni öncesinde Malatya’da yapımı tamamlanan ve devam eden yatırımlar ile hizmetlerin yer aldığı tanıtım filmi gösterimi izlendi. Açılış töreninden ilk olarak konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, hizmet ve yatırımların katlanarak devam edeceğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bize açmış olduğu yolda Malatya’mızda hizmet destanları yazmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımıza tekrardan Dar-ül Rıfat’a ve seçkin insanların yaşadığı diyara hoş geldiniz diyorum. Güneşin altın yumurtası olarak tarif ettiğimiz altın kayısının diyarına hoş geldiniz diyorum. Himmetli zatların yaşadığı diyara hoş geldiniz diyorum. Kendilerini Malatya’mızda ağırlamaktan misafir etmekten Malatya halkı adına büyük onur duyduğumu ifade etmek istiyorum. En derin saygılarımı sunuyorum. Onun bizlere göstermiş olduğu 2023, 2053 ve 2071 vizyonlarında bir nefer olarak çalışacağımızı belirtiyorum. Yatırımlarımız ve projelerimiz Malatya’ya hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Malatya’nın tarihi günlerinden birini yaşadığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yaptığı konuşmada, “Malatya halkına teveccühlerinden, ahde vefaları için teşekkür ediyorum. Malatya yine kardeşliğin, dayanışmanın destanını yazıyor. Bugün yatırım hamlelerimize bir yenisini ekliyoruz. Malatya Büyükşehir Belediyesinin tamamladığı toplam yatırım tutarı 438 milyon lirayı geçen hizmet binalarının, tesislerin, yol, bulvar, meydan ve çevre düzenlemelerinin açılışını da bu vesileyle yapmış bulunuyoruz. Malatya’mıza hayırlı olsun. Lisanslı Depolarımızı hemen faaliyete geçirmek suretiyle Toprak Mahsulleri Ofisimiz bu yıl kayısı alımına başladı. Böylelikle Cumhuriyet tarihinde ilk defa TMO kayısı alımı gerçekleştirdi. Taban fiyatımızı 21 ve 23 lira olarak belirledik. Kayısı üreticisi çiftçimizin bir nevi emeklerini garanti altına aldık. Yine sağlık alanında, sanayi ve toplu konut alanlarında Malatya’mıza yakışan hizmetler ortaya koyduk. Şehrimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme