• Haberler
  • Genel
  • Erdoğan'dan emekli ve engelli maaşı alanlara müjde

Erdoğan'dan emekli ve engelli maaşı alanlara müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, engelli ve emekli maaşlarının Kurban Bayramı'ndan önce ödeneceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 saat süren ikinci Kabine Toplantısının ardından millete seslendi.

Erdoğan, muhalefetin seçim atmosferinden ve uğradığı ağır hezimetin etkisinden çıkamadığını görüyoruz. AK Parti’nin özellikle kırsal kesimin oylarıyla kazandığını iddia edecek kadar sefil hale geldiler. 14 Mayıs’ın hıncını depremzedelerden çıkarmışlardı, 28 Mayıs’ın öfkesini de kırsaldakilere yüklediler. Bir taraftan biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisiyiz diyeceksiniz, bir yandan da Gazi’nin milletin efendisi diyerek onurlandırdığı ‘köylülerimize’ hakaret edeceksiniz. Biz ettikleri hakaretleri kabul etmiyoruz. Ülke değişiyor, dünya değişiyor ama bunların millete bakışı değişmiyor. Her seçim sonrası, milleti suçlayan zihniyeti kabul etmiyoruz. Muhalefetin artık milletin iradesine saygı duymayı öğrenmesi gerekmektedir” sözlerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkanlar şu şekilde:

Buğday ve arpa alım fiyatlarımızın üreticilerimiz tarafından memnuniyetle karşılandığını görüyoruz. İnşallah bundan sonra da çiftçimizi, üreticimizi desteklemeye devam edeceğiz. Biz bu milletin efendisi değil, hizmetkarıyız. Emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz.

Emekli ve engelli maaşları erken ödenecek

Emekli ve engelli maaşlarını erken ödeyerek, 1,4 milyon kardeşimizi Kurban Bayramından önce sevindireceğiz. Toplamda 19 milyar lira ödeme gerçekleştireceğiz. Geçen haftaki açıklamalarımızın ardından asgari ücret komisyonumuz çalışmalarına başladı. Memur maaş artışı ile çalışmalarımızı başlatacağız. Geçen haftaki takvimlerin ardından, bakan arkadaşlarımızdan kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerini

dinledik.

Kadınlar, yeni dönemimizde demokrasiden, bürokrasiye her alanda öncü olmaya devam edecektir.

Asgari ücret görüşmeleri yapıcı şekilde ilerliyor, sonuç herkesin içine sinecek.

Bakmadan Geçme