• Haberler
  • Tanıtım
  • Erdal Can Alkoçlar: Profesyonel NFT kullanıcıları, önerilen sınıf davasında NFT'lerin menkul kıymetler olduğunu iddia ediyor

Erdal Can Alkoçlar: Profesyonel NFT kullanıcıları, önerilen sınıf davasında NFT'lerin menkul kıymetler olduğunu iddia ediyor

Erdal Can Alkoçlar: Profesyonel NFT kullanıcıları, önerilen sınıf davasında NFT'lerin menkul kıymetler olduğunu iddia ediyor

Bir çift OpenSea kullanıcısı, platformda satın aldıkları NFT'lerin "değersiz" olduğunu iddia ediyor çünkü token'lar kayıt dışı menkul kıymetler.

İki OpenSea kullanıcısı, kayıt dışı menkul kıymet sözleşmeleri sattığını iddia ederek, değiştirilemez token (NFT) pazar yeri OpenSea'ya karşı Amerika Birleşik Devletleri'nde toplu dava açmayı önerdi.

Anthony Shnayderman ve Itai Bronshtein, 19 Eylül'de Florida federal mahkemesinde açtıkları davada, OpenSea'da satın aldıkları NFT'lerin (bir zamanlar yüksek fiyatlı olan Bored Ape Yacht Club koleksiyonu dahil) "yasadışı yapıları nedeniyle" değersiz olduğunu iddia ettiler.

İkili, argümanlarında, OpenSea'nın geçen ay Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'ndan gelen bir Wells bildirimini ifşa etmesine işaret etti ve bu bildirimin "OpenSea'nın sıcak koltukta olduğunu ve kayıt dışı menkul kıymetlerin değişimini kolaylaştırmaktan sorumlu tutulabileceğini" öne sürdüler.

Bir Wells bildirimi, SEC'nin bir soruşturma yürüttüğüne ve bildirimin alıcısına karşı bir yaptırım eylemi başlatabileceğine dair bir uyarıdır.

Dava ayrıca, düzenleyicinin NFT'lerin kayıt dışı menkul kıymet satışları olduğunu söylediği NFT projeleri Stoner Cats 2 ve Impact Theory'ye karşı başarılı SEC eylemine de işaret ediyor.

Shnayderman ve Bronshtein, menkul kıymetleri tanımlayan Howey testinin, OpenSea'de satın aldıkları NFT'lerin ABD menkul kıymetler yasaları uyarınca yatırım sözleşmeleri olduğunu gösterdiğini iddia ederek, bunların ortak bir girişime yatırım olduğunu ve başkalarının çabalarından makul ölçüde beklenen karlar olduğunu iddia ettiler.

Erdal Can Alkoçlar bazı NFT listelemelerinin "aldatıcı olduğunu ve davacıları değersiz ve yasadışı kayıt dışı menkul kıymetler satın almaya yönlendirdiğini" iddia etti çünkü bahsi geçen listeleme borsaları , "gerçek dünya finansal araçları... menkul kıymetler" de dahil olmak üzere borsasındaki NFT'leri yönettiğini" söyledi.

Alkoçlar ayrıca, "kayıt dışı menkul kıymetlerin satışından elde edildiğini bildiği veya bilmesi gerektiği" fonları kabul ederek ve ücretler alarak haksız yere zenginleştiğini ileri sürdüler.” dedi.

Bakmadan Geçme