• Haberler
  • Elazığ
  • Elazığ Ülkü Ocakları Tarafından 'Aile İçi Şiddetin Nedenleri ve Kadın Hakları' Anlatıldı

Elazığ Ülkü Ocakları Tarafından 'Aile İçi Şiddetin Nedenleri ve Kadın Hakları' Anlatıldı

Ülkü Ocakları Elazığ İl Başkanlığı Asena birimi tarafından

Ülkü Ocakları Elazığ İl Başkanlığı Asena birimi tarafından “Aile İçi Şiddet ve Kadın Hakları” paneli düzenlendi.

Ülkü Ocakları Elazığ İl Başkanlığı Asena Birimi tarafından “Aile İçi Şiddet ve Kadın Hakları” paneli düzenlendi.


Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen panele MHP İl Başkanı Yunus Bal, Ülkü Ocakları Elazığ Şube Başkanı Reha Aygen, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

AVCI: GENEL BİR TANIM YAPMAK ZORLAŞMAKTADIR

Ülkü Ocakları Asenalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Gaye Göksu Avcı, “Aile toplumun en küçük kurumu olmakla birlikte bu bağlamda yaşanabilecek her türlü sorun; toplumsal düzeni risk altına sokmaktadır. Malumunuzdur ki ailedeki en yayın sorun sadece ülkemizde değil; dünyada da bugüne önemli bir yer turan şiddet olgusudur. Şiddet olgusu şiddetsel ve toplumsal bir özelliğe sahip olduğundan yapılan tanımlamalar ve şiddeti algılayış biçimide toplumdan topluma değişiklik göstermekte, konuyla ilgili genel bir tanım yapmak zorlaşmaktadır” ifadelerini kullandı.

AYGEN: KADIN DA HER ERKEK GİBİ ÖZGÜR BİR YAŞAM SÜRME HAKKINA SAHİPTİR


Kadına şiddetin her geçen gün arttığını kaydeden Ülkü Ocakları Elazığ Şube Başkanı Reha Talha Aygen, “Kimi zaman bir anne kimi zaman bir abla veya kardeş konumunda olan kadınlar toplumumuzun en değerli ve en önemli bireyleridir. Hiçbir kadın toplumsal hayatta ötekileştirilmeyi hak etmiyor. Aksine her kadın; göklerde yüceltilmeyi, sevilip ilgi görmeyi hak etmektedir. Bugün toplumumuzu kalkındıran doktor, mühendis, mimar, hemşire, öğretmen, asker, polis, hakim, savcı ve avukat kadınlarımız hem toplumumuzun hem de bireysel hayatlarımızın güzelleşmesi için saygı ve değeri hak etmektedir. Kadın da her erkek gibi özgür bir yaşam sürme hakkına sahiptir. Herkes bunun bilincinde olmalı, düşünce ve hareketlerini buna göre düzenlemelidir” şeklinde konuştu.


BAL: KADINLARIN HAKLARINI KONUŞMAK ÖTEKİLEŞTİRMEK GİBİ GELİYOR BANA


MHP İl Başkanı Yunus Bal, “Öncelikle Cenneti annelerin ayağının altına koyan bir dine mensup olarak bizler bugün aslında kadın hakları ve kadına şiddet sempozyumu biraz da benim zoruma gitti açıkçası. Sanki kadınların haklarını konuşmak ötekileştirmek gibi geliyor bana. Niye onlar hakların en büyüğüne sahipler. Ben bugüne kadar hiç erkek hakları diye bir sempozyum duymadım. O yüzden de kendi dünya görüşüm olarak bu hakları kabul etmiyorum. Çünkü hakların en büyüğü zaten onların. Ben tekrardan uyarmayı hoş bulmuyorum. Bu programı düzenleyen özellikle Asena İl Başkanım, KAÇEV il başkanımıza çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

OĞUZHAN: KADIN BİR ÜLKENİN TEMİNATI, GELECEĞİDİR

MHP Kadın Kolları İl Başkanı Fatma Sevinç Oğuzhan, “Yunus başkanımın dediği gibi böyle bir hakkın burada konuşulması bence de hoş değil ama maalesef günümüz şartlarında yapılan eylemlere karşı da konuşmamız gerekiyor. Ama ben şunu söylemek istiyorum; aslında biz kızlarımızı böyle ayakları yere basan; güçlü kadınlar, kızlar olarak yetiştirirsek eğer bugün bu gücünü gösterir kadınlar ve hiçbir sıkıntı kalmaz. Bir de çocuklarımıza küçük yaşta erkek ve kız ayrımı yapmazsak; erkektir yapar, kızlar daha geri planda tutulur. Erkek ne yapsa anne küçük yaşta onu koruyan, kollayan; ‘erkektir bir şey olmaz’ diyen olmamalı. Aslında böyle yaptığımız zaman da bugün bu hakları konuşmak gereğini hissediyoruz. O yüzden ben diyorum ki kadın anadır, kadın vatandır, kadın bir ülkenin teminatı, geleceğidir. Kadınlarımıza çok kıymet verelim” diye konuştu.

Panel Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Mehmet Aydoğdu, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden Hüseyin Aydınol, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden Fatih Aktürk, Aile İçi Şiddetle Mücadele Büro Amirliği’nden Yüksel Cevizci ve Elazığ Barosundan Burcu Tuncer’in sunumlarım ile devam etti.

Sıtkı Taşel - Elazığ - (Birlik Haber Ajansı-BHA)

Bakmadan Geçme