Eczanelerde risk grubu altındadır

Eczanelerde risk grubu altındadır

Corona virüs (covid-19) sebebi ile ülkemizde olağan üstü bir çaba ile günlerini gecelerini hastalara harcayıp bu yolda ailelerinden, evlerinden, fedakarlık yaparak bizlerin övgüsüne mashar olan sağlık çalışanları gibi bu övgüyü aynı şekilde hak eden eczane çalışanlarını unutmamak gerek...

Netice itibari ile eczaneler de en az hastaneler kadar risk grubu altındadır. Bu konuda eczane çalışanlarının da hakkını vermek gerekir.

Ülkemizin içinde bulunduğu bu virüs belası sebebi ile ilk günden son güne kadar kapılarını sonuna kadar açık tutan, bütün hastalara gerekli kolaylığı, güleryüz leri ile birleştirip, insanlara en fazla düzeyde yardımcı olmaya çalışan tüm eczane çalışanlarımızı emeklerinden dolayı ayrı ayrı kutlarız...

Ancak gerekli duyarlılık sağlık çalışanları ve hastane personellerine gösterilirken, eczacılar odasının, bu eczaneler ve çalışanları için yapmış oldukları çalışma maske ve Eldiven den öteye gidemediği gibi, maddi anlamda herhangibir katkı konuşulması şurda dursun, mesai saatlerine dahi bir düzenleme yapılmamaktadır.

Konu ile ilgili olarak, Eczacılar Odası herhangi bir çalışma yapmakta mıdır?
Bir çalışma yapmak için herhangi bir vaka mı beklenmektedir?
Eczanelerin daha güvenilir yerler olması için maske ve Eldiven den başka destek verilmiş midir?

Odalarımızın konu ile alakalı olarak bu sorulara ivedilikle cevap vermeleri gerektiği ve kahraman sağlık çalışanlarımızın yanında, kahraman eczane personellerimizinde sonuna kadar arkasında durulmalıdır.

Yorumlar 1
Mhmt 24 Mart 2020 22:59

Nerde eczacı odası böyle bişey yapmaz en çok olan eczane çalışanlarına oluyor

Bakmadan Geçme