Dünya İç Mekânlar Günü

Dünya İç Mekânlar Günü

TMMOB İç Mimarlar odası 24. dönem Malatya il temsilcisi Yasemin avşar, üyesi olduğumuz Dünya İçmimarlar Federasyonu ( IFI-International Federation of Interior Architects/ Designers )adına tüm meslektaşlarımızın ve tasarımcılarımızın “Dünya İç Mekânlar Günü ”nü Kutlar, Dünya Sağlık Örgütü tarafından “pandemi” olarak ilan edilen koronavirüs salgınının yarattığı riskler göz önüne alınarak Malatya temsilciliğimizin illimizde düzenlemeyi planladığı etkinlikleri önümüzdeki sürece bağlı olarak ertelemek durumunda kaldığımızı dile getirmek isterim.
Her yıl, uluslararası içmimarlar/ tasarımcılar federasyonu( IFI - Internatıonal Federation of Interior Archıtects / Designers) ev sahipliğinde gerçekleşen Dünya İç Mekânlar Günü (World Interıors Day –IFI WIDI ), dünya genelindeki IFI üyeleri ve üye profesyonel İçmimarlık/Tasarım meslek örgütleri tarafından seçilen bir tema etrafında yapılandırmaktadır. Bu etkinlikte İç mekâna ilgi duyan kurumlar, topluluklar ve bireysel IFI WID temasını araştırmak ve anlamak üzere davet edilmekte; küresel ölçekte geniş bir katılımcı kitlesiyle IFI WID’i hayata geçirerek mesleki paylaşımı artırmak ve yaygınlaştırmak hedeflenmektedir.
Yapılı çevrenin tasarımı ve insan davranışına etkilerini araştıran İçmimarlar/ Tasarımcılar bildiğimiz ve alıştığımız sınırları, aldıkları eğitime ve yaratıcılıklarına dayanarak, zorlama yetisine sahiptir. Bu yıl ‘’Nexus ınteriors’’ yani ‘’bağlayan / ilişkilendiren iç mekânlar’ ’temasından ilham alarak mesleki faaliyetlerimizle disiplinimizin önem ve değerini vurgulayan Dünya İç Mekânlar Günü (World Interiors Day –IFI WID)küresel anlamda kutlanacaktır.

Bakmadan Geçme