Doğanyal'a Uzanan Sevgi Eli

Doğanyal'a Uzanan Sevgi Eli

Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu Malatya Merkez ve İlçelerde Yaşayan bütün engellilere ulaşmak, onların hayatlarını kolaylaştırmak, sosyalleşmelerine, topluma katılmalarına,  engelli olmayan diğer bireyler gibi hayatın her alanında var omlarını sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütülüyor. 
3 Aralık Engelsiz Yaşam Derneği işbirliğinde Doğanyol İlçesinde yaşayan engelli çocuklar ve ailelerine yönelik bir gezi programı düzenlendi. Doğanyol Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından koordine edilen engelli çocuklar ve aileleri Malatya’da Fotoğraf Müzesi, Oyuncak Müzesi, Radyo ve Gramofon Müzesi, Malatya Kültür Evi, Battalgazi Kervansaray ve Malatya Hayvanat Bahçesini gezdiler.
Aynı zamanda Malatya Kent Konseyi’nde misafir edilen engelliler ve aileleri Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan bir süre sohbet etti. Artan, “Bugün Doğanyol ilçemizden gelen engelli kardeşlerimiz ile bir arada bulunmaktan onur duyuyorum. Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu olarak engelli kardeşlerimiz ile bugün doyasıya bir gün geçirmek istiyoruz” dedi. Artan, Başta Doğanyol Kaymakamlığı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu temsilcisi ve 3 Aralık Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Naile Altuntaş, Doğanyol Kaymakamlığı, Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu ve 3 Aralık Engelsiz Yaşam Derneği iş birliğinde Doğanyol’da yaşayan engelli kardeşlerimize yönelik bir gezi düzenlediklerini ifade etti. Altuntaş, “Doğanyol Malatya’nın merkezine uzak ilçelerimizden bir tanesi ve burada yaşayan engelli kardeşlerimiz bu tür organizasyonlardan uzak kalmak zorunda kalıyorlar. Bizler bugün bu mesafeleri ortadan kaldırarak engelli kardeşlerimiz ile birlikte güzel bir geçirmek istiyoruz” dedi.
Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu olarak bu tür çalışmalara devam edeceklerini söyleyen Altuntaş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
Engelli çocuklar ve aileleri düzenlenen gezi programından duydukları memnuniyeti dile getirerek, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a Malatya Doğanyol Kaymakamlığına ve Malatya Kent Konseyi’ne teşekkür ettiler. 
 

Bakmadan Geçme