Doğanşehir'de Türkü Şöleni

Başkan Zelyurt Doğanşehir'de Bir İlki Gerçekleştirdi

Malatya Doğanşehir Belediyesi'nin Vahap Küçük Meydanında düzenlemiş  olduğu "Doğanşehir Türkü Şöleni"  Türk Halk Müziği Konseri yoğun ve coşkulu bir katılımla gerçekleştirildi. 
Doğanşehir Belediyesi'nin "Doğanşehir Türkü Şöleni" sloganıyla Yerel ve Ulusal Sanatçıların Sahne aldığı Malatya Halk Oyunları Ekibi , Kazakistan ve Kırgızistan'dan Gelen Sanatçılar izleyenlere unutulmaz bir gece yaşatarak, yoğun bir katılımla izleyenlere adeta Türkü Şöleni sundu.
Düzenlenen “Doğanşehir Türkü Şöleni” programına çok  sayıda Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, İlçe Belediye Başkan ve Yöneticileri,Siyasi Parti Temsilcileri ve çok sayıda  vatandaş  katıldı.
Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt yaptığı konuşmada; “Bu  başarılı  organizasyonun  yapılma  kararı anlık  oldu. Almanya'da  yaşayan  hemşehrimiz THM Sanatçısı Fehmi Günaydın'ın  ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Hamit Özpolat'ın bu  programın yapılmasında  büyük emeği oldu. Sanatçımız Fehmi Günaydın bana Almanya'dan Malatya'ya Doğanşehir'e  geliyorum. Gelmişken bir Türk Halk Müziği  konseri düzenliyelim dedi. Ardından Hamit Özpolat ise TÜRKSOY'un Kazak ve Kırgız ekipleri  burada Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan Beyin misafirleri Başkanımın  oluruyla  ekibimizi  sizin  oraya gönderelim  demesiyle  süreç  bu  şekilde  başladı  ve  2  gün  içinde  bu  organizasyonu  yaptık  dedi.  Başkan Zelyurt  başta  bu  organizasyonda  emeği  geçen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a ve ekibine, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY'a  Kazakistan ve Kırgızistan'dan  gelen sanatçılarımıza , Gökhan Menekşe Malatya Halk Oyunları Ekibine  ve  büyük  emeği  olan Doğanşehir Belediyesi Personeline çok  teşekkür ediyorum” dedi. 
 
Programda yerel  ve  ulusal  sanatçıların  seslendirdiği Polat  ve Malatya Türküleri izleyenleri  mest etti. Ayrıca Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY  Kırgızıstan'dan  gelen  sanatçılar  ve  halk oyunları  ekipleri Kırgız  kültürünü  yansıtan  bir  sahne  şovu  gerçekleştirdi.  Kazakistan'lı  sanatçıların  seslendirdiği Türk Dünyası Türküleri büyük  beğeni  topladı. Kazak  sanatçının seslendirdiği DOMBRA eseri ayakta alkışlanarak  sanatçılara  ikinci  kez  okutturuldu.  Doğanşehir’li Ozan Hanifi Ünver sazıyla ve besteleriyle söylediği türküleri yoğun ilgi gördü.  Uzun yıllardır  gurbette  yaşayan Doğanşehir'li Türk Halk Müziği Sanatçısı Fehmi Günaydın Polat  ve Doğanşehir  yöresine ait türküler seslendirdikten sonra, gecenin  finalinde  yine  TRT Sanatçısı Ebru Yaman seslendirdiği  Türkülerle izleyenlere  muhteşem bir  gece  yaşattı.
Programda  Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt tarafından emeği  geçenlere plaket  ve  çeşitli  hediyeler takdim edildi. 
 

Yorumlar 1
Yaşar GÜZEL 31 Temmuz 2022 14:46

Babam Toprağı Doğanşehirde Düzenlenen Türkü Gecesinde Emeği Geçenlere Teşekkür Ediyorum.

Bakmadan Geçme