Doğanşehir Beğre'nin İçme Suyu Altyapısı Yenileniyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Malatya genelinde altyapı çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında 2022 yılı yatırım programında olan Doğanşehir İlçesi Beğre Mahallesi içme suyu deposu inşaatı, kaynak temizleme ve isale hattı çalışmaları başladı. MASKİ Genel Müdürlüğü İşletmeler Dairesi Başkanı Ramazan Toy ve Beğre Mahalle Muhtarı Abdurrahman Küçük, yapılan çalışmaları yerinde incelediler. 
Beğre Mahalle Muhtarı Abdurrahman Küçük, çalışmalardan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “İçme suyu konusunda sıkıntı yaşıyorduk. Daha önceki şebeke küçük çaplı borular ile döşenmiş. Bu nedenle yeteri kadar su alamıyorduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a durumu bildirdik. MASKİ ekipleri çalışmalara başladı. İsale hattımızı yenilediler. Eski içme suyu deposunu iptal ederek yenisinin inşaatına başladılar. Hepsinden Allah razı olsun. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan başta olmak üzere, MASKİ Genel Müdürümüz Mehmet Mert’e ve ekibine mahallelim adına teşekkür ediyorum” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın çizdiği vizyon doğrultusunda MASKİ’nin çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini aktaran MASKİ Genel Müdürlüğü İşletmeler Dairesi Başkanı Ramazan Toy, sağlam bir altyapı için tüm ekiplerin sahada çalıştığını belirtti. Başkan Toy, “Mahallemizin içme suyu ile ilgili sıkıntıları vardı. Gerekli etüt çalışmaları yapıldı. İçme suyu kaynağını temizledik. İsale hattını yeniledik. İşletmeye uygun değildi. Sık sık arıza veriyordu. Boru çapları düşüktü. Mevcut içme suyu deposunun çok yıpranmış olduğunu gördük ve yenisinin inşaatına başladık. İsale hattını tamamladık. İçme suyu kaynağını tekrar temizleyeceğiz. İçme suyu konusunda kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın rahat etmesi için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın bizlere kesin talimatları vardı. Bizlerde bu doğrultuda, içme suyu ve kanalizasyon şebeke hattının çalışabileceği yerleşim yerlerinde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. 24 saat esaslı, gücümüzün yettiğince çalışıyoruz. Sahadayız, koşturuyoruz. Vatandaşlarımızın rahatlığı için çok ciddi çalışmalar yaptık, yapmaya devam edeceğiz. İçme suyu çalışmalarımızın Beğre Mahallemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. 
 

Bakmadan Geçme