- Haberler
- Denim Tasarımcısı Yılmaz, Malatya Film Festivali'nin Konuklarını Ağırladı
Denim Tasarımcısı Yılmaz, Malatya Film Festivali'nin Konuklarını Ağırladı
- Uluslararası Malatya Film Festivali kapsamında Malatya'ya gelen yerli ve yabancı konuklar ve sinema sanatçıları, Arslantepe Höyüğü'ndeki figürlerinin yer aldığı koleksiyon çalışmasının sergisini gezdi. Sergiyi gezen konuklara,
- Uluslararası Malatya Film Festivali kapsamında Malatya'ya gelen yerli ve yabancı konuklar ve sinema sanatçıları, Arslantepe Höyüğü’ndeki figürlerinin yer aldığı koleksiyon çalışmasının sergisini gezdi. Sergiyi gezen konuklara, sergi ile ilgili bilgileri Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli denim tasarımcılarından biri olarak kabul edilen Ahmet Giray Yılmaz verdi.
- Uluslararası Malatya Film Festivali kapsamında Malatya'ya gelen yerli ve yabancı konuklar ve sinema sanatçıları, Battalgazi ilçesi gezisi kapsamında Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda Denim Tasarımcısı Ahmet Giray Yılmaz tarafından hazırlanan ve Arslantepe Höyüğü’ndeki figürlerin yer aldığı koleksiyon sergisini gezdi. Çalışmaları yakından inceleyen konuklar, başarılı çalışmalar karşısında memnuniyetlerini dile getirdiler. Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli denim tasarımcılarından biri olarak kabul edilen Ahmet Giray Yılmaz, Malatya Film Festivali kapsamında bu sergiyi açtıklarını belirterek, “Çok güzel tepkiler alıyoruz. Biliyorsunuz geçtiğimiz Mayıs ayında uluslar arası bir defile gerçekleştirdik. Yerli ve yabancı konukların katılımıyla gerçekleştirildi. Film festivalimize de bir değer katabilmek adına ürünlerimizi tekrar sergilemek istedik. Devamında ise İtalya’da koleksiyonu sergileyeceğiz. Koleksiyondan biraz bahsedersek eğer, bilindiği gibi Malatya’mızın kayısısı meşhur ama pek bilinmese de denim kumaşı yani halk arasında kot kumaşı diyoruz. Bu kumaş dünya çapında ünlüdür. Özellikle dünya markalarına üretimlerimiz mevcuttur. Buradaki kumaşların tamamı da denim kumaştır. Malatya’mızda dokunmuştur. Hepsi özel desenlerle dokunarak üretilmiştir. Üzerindeki desenler ise dünyanın ilk desenleri diyebileceğimiz desenlerden seçilmiştir. Geometrik ve hayvan desenleri vardır. Bu desenler Arslantepe’den çıkan ve saray duvarlarında olan desenlerdir. Yine kapitoneler mevcuttur. Onları da derilere işledik. O desenlerde yine sarayın duvarlarında mevcuttur. Tabiri caizse işin ferrarisi diyebileceğimiz bir noktada üretilen kumaşlardır. Geç Hitit dönemine ait bir çalışma ile ikincin bir çalışma yapmayı da düşünüyoruz. Onun adı ise ‘Başlangıç 2’ olacak” dedi.
Bakmadan Geçme
Lefkoşa VIP Taksi – Güvenli ve Konforlu Ulaşımın Adresi
'Fermuar Sistemi ile Yaşama Yol Ver' Kampanyası Başlıyor
Benzine zam bekleniyor
Öğrenci kulüplerinde yürütülecek çalışmaların usul ve esasları belli oldu
MAGİNDER’den Kahraman Öğretmenlere Anlamlı Ziyaret
TOKİ kura Çekimi 30 Kasım 2024 tarihinde yapılacak