Demokrasi Ve Atılım Partisi Birinci Olağan İl Kongresi Basın Açıklaması

Bilindiği üzere ülkemizde ki birikmiş sorunların çözümüne deva olmak üzere Demokrasi ve Atılım Partimiz 9 Mart 2020 tarihinde kurulmuş olup hızlı bir şekilde teşkilatlanma sürecine başlamıştır.


Bilindiği üzere ülkemizde ki birikmiş sorunların çözümüne deva olmak üzere Demokrasi ve Atılım Partimiz 9 Mart 2020 tarihinde kurulmuş olup hızlı bir şekilde teşkilatlanma sürecine başlamıştır. Bu kapsamda ilimiz için görevlendirme 9 Temmuz 2020 tarihinde şahsıma ve il kurucu heyetimize tevdi edilmiştir.
Daha sonraki süreç de Malatya’mızın teşkilatlanma çalışmaları yapılmış ve 10 ilçemizde görevlendirmeler yapılmıştır. 6 ilçemizde yapılan kongrelerden sonra il kongremiz sayın genel başkanımızın katılımı ile 24 Ekim 2020 tarihinde saat 14:00 de Ramada otel de gerçekleştirilecektir.
Programımız saat 10:00 da Elemendik mevkiinde karşılama ile başlayacak, daha sonra il ve merkez ilçeler başkanlığı binamızın açılışı gerçekleştirilecektir. Daha sonra esnaf gezisi ve saat 14:00 de il kongremiz gerçekleştirilecektir.  
Adaletin, özgürlüğün, çoğulculuğun ve katılımcılığın esas olduğu bir ülke hayali kuran kıymetli hemşerilerimizi ağırlamaktan onur duyarız 
Basınımızın güzide temsilcileri; 
Ülkemizin, kötü yönetiminin ve yanlış politikalarının bedelini yoksullara ödetmeyecek yeni bir anlayışa ihtiyacı var.
Kötü yönetimin faturası yoksullara kesildi
Asgari ücretle insan onuruna yaraşır şartlarda 1 ay yaşamak mümkün değil. Net asgari ücret 2.324 TL. Oysa 4 kişilik bir ailenin gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamaların minimum tutarı 7.973 TL.
İşini kaybeden birçok kişi işsizlik sigortası imkanlarından yararlanamadı. İşten çıkarma yasağı ve kısa çalışma ödeneği asgari ücretin bile çok altında kaldı.
Salgın hastalık nedeniyle pek çok küçük ve orta ölçekli iş yeri üretime ara verdi veya kapandı. Gerçek işsizlik oranı yüzde 31’e ulaştı.
Kısacası, kötü yönetim, vatandaşlarımıza yoksulluğu reva gördü.
Sonuç olarak bu gidişatın iyileşmesi için elimizi taşın altına koymaya bizler talibiz, Bu süreçte tüm dost ve hemşerilerimizi kongremize davet ediyoruz.

                            Onur Güneş
                        Malatya Kurucu İl Başkanı
 

Bakmadan Geçme