Çocuk Komisyonunda '18 Yaş Altı Ücretsiz Ulaşım' Önerisi

Çocuk Komisyonunda '18 Yaş Altı Ücretsiz Ulaşım' Önerisi

Meclis Çocuk Hakları Alt Komisyonu’nda 18 yaş altı çocukların şehir içi ulaşımdan, kütüphane ve müzelerden ücretsiz yararlanması, hava, kara, deniz, demir yolu ulaşımından ise yüzde 75 indirimli yararlanması önerileri dile getirildi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Çocuk Hakları Alt Komisyonu, ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle’nin sunum yaptığı toplantıya, Çocuk Hakları Danışma Kurulu ve İl Çocuk Hakları Komite üyeleri de katıldı.

TANAL’DAN ÇOCUKLAR İÇİN ÇARPICI ÖNERİLER

Komisyon toplantısına CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal’ın çocuklara yönelik önerileri damgasını vurdu.

Çocuk haklarını öğrenmek ve anlatmanın insan hakları açısından önceliklerinden bir tanesi olduğunu vurgulayan Tanal, önerilerini şöyle sıraladı:

“18 yaşına kadar tüm çocuklarımız şehir içi ulaşım hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanmalı. Çocuklarımız tüm kütüphane ve müzelerden ücretsiz olarak yararlanabilmeli. Hava yolu, demir yolu, deniz yolu, kara yolu, yani tüm ulaşım araçlarından yüzde 75 indirimle yararlanabilmeliler. Belediye meclislerinin imar ve diğer konulara ilişkin kararları, çocuk komisyonlarının görüşü alınmadan kesinleşmemeli. Eğer gerçekten çocuklarımızın gelişimini ve önünü açmak istiyorsak bu şekilde karar almamız lazım.”

DİL ÖĞRENİN TAVSİYESİ
Misafir öğrencilere yabancı dil öğrenmeleri tavsiyesinde bulunan CHP’li Mahmut Tanal, “Bir dil biliyorsanız ikincisini öğrenin. Dünya vatandaşı olmaya gayret gösterin. Bir çobanın oğluyum. Atatürk Cumhuriyeti sayesinde avukat oldum ve şu anda da 4 dönemdir milletvekiliyim. Başaramayacağınız, koparamayacağınız, aşamayacağınız hiçbir engel yoktur. Çünkü Atatürk Cumhuriyeti fırsat eşitliği sağlayan bir cumhuriyettir” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme