Çığ Tehlikesi Uyarısı

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM:

Bölgemiz genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 7 derece altında seyretmesi beklenmektedir.

RÜZGAR: Rüzgarların genellikle güneyli yönlerden orta kuvvette; Tunceli ve Bingöl'ün kuzey ilçelerinde (Ovacık, Pülümür, Yedisu, Karlıova) kuvvetli, zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

UYARILAR:

Çığ Tehlikesi Uyarısı: Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan eğimli ve dağlık kesimlerinde çığ riski bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Mevsim normallerinin altında seyreden düşük sıcaklıklara bağlı olarak sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Tunceli ve Bingöl'ün kuzey ilçelerinde (Ovacık, Pülümür, Yedisu, Karlıova) kuvvetli zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
 

Bakmadan Geçme