CHP'nin maksatlı ve Okyanus ötesinden tembihli dış politika çıkışı, devlete ve millete ihanettir.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, resmi Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Yalçın, ''Meşru hükümet iş başında ve meselelere hâkimken alternatif dış politika oluşturma çabası, yüksek millî çıkarları baltalama anlamına gelir. CHP’nin maksatlı ve Okyanus ötesinden tembihli dış politika çıkışı, devlete ve millete ihanettir.'' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın açıklamarı şu şekilde;

''CHP ve yancılarının, bir süreden beri 2023’te iktidara gelecekleri ve ülkede yönetimin değişeceği hayalini bir algı aşısı gibi kamuoyunun bilinçaltına zerk etmeye çalıştığı gözlerden kaçmıyor.

CHP ve hempaları aç tavuk rüyası görmekle kalmıyor, başta ABD olmak üzere, küresel aktörlerin yemiyle beslenip hemen her alanda tiyatro sahneleyerek bol bol “rabarba” yapıyor.

Zillet ittifakının lokomotifi konumundaki CHP’nin toplumsal algıyı değiştirme çabası çerçevesindeki son sahne gösterisi, bir genel başkan yardımcısı başkanlığındaki heyetin Kuzey Irak ziyareti oldu.

Unutulmasın ki meşru hükümet iş başında ve meselelere hâkimken alternatif dış politika oluşturma çabası, yüksek millî çıkarları baltalama anlamına gelir. CHP’nin maksatlı ve Okyanus ötesinden tembihli dış politika çıkışı, devlete ve millete ihanettir.

Belli ki CHP’ye Joe Biden tarafından Türkiye’de gölge kabine kurulması ve harekete geçilmesi talimatı verilmiş. CHP’nin başı da hemen rolleri dağıtmış. Türkiye’de demokrasiye ayar vermesi için Joe Biden’dan destek isteyen Kılıçdaroğlu’ndan da başka hamle beklenemezdi zaten…

ABD Başkanı Joe Biden, kukla bakanlık yetkisi verirken CHP’nin ve dolayısıyla zilletin cumhurbaşkanı adayını da işaret etmiş olmalı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylık “temrin”leri bunun işareti olmasın?''

TÜRKGÜN

Bakmadan Geçme