• Haberler
  • Malatya
  • CHP İl Başkanı Barış Yıldız'dan 10 Ekim Gar Katliamı ve Mücadele Vurgusu

CHP İl Başkanı Barış Yıldız'dan 10 Ekim Gar Katliamı ve Mücadele Vurgusu

CHP İl Başkanı Barış Yıldız, Gar Katliamı'nın 9. Yıl dönümü öncesinde hayatını kaybeden Barış Şehitlerinin aileleri, gençlik kolları ve partililerin katılımıyla mezar ziyaretleri gerçekleştirildi.

CHP İl Başkanı Barış Yıldız, Gar Katliamı’nın 9. Yıl dönümü öncesinde hayatını kaybeden Barış Şehitlerinin aileleri, gençlik kolları ve partililerin katılımıyla mezar ziyaretleri gerçekleştirildi. 

Toplumsal hafızada derin izler bırakan 10 Ekim Gar Katliamı ile ilgili konuşan İl Başkanı Yıldız, "O dönemde gençlik kolları başkanıydım. 10 Ekim Gar Katliamı'ndan önce Sivas Madımak Oteli’nin önündeydik. Birçok eylemde yer aldık. Arkadaşlarımız Uğur Mumcu, 3 Fidanlar ve Gezi’de kaybettiklerimizin resimlerini taşıdı. Şimdi o gençlerin yerine başka gençler onların resimlerini taşıyor. Onların yoldaşı olarak barış ve demokrasi mücadelesine devam ediyoruz" dedi.

CHP İl Başkan Yıldız, her anmada içlerinin yandığını ve adalet arayışlarının sürdüğünü vurgulayarak, "Her seferinde buraya geldiğimizde canımız yanıyor. Bu olayları kabullenmek mümkün değil. Bu mahkemelerden adalet çıkmayacağını biliyoruz ama güneşin zaptı yakın. Gün gelecek, adalet yerini bulacak ve her bir arkadaşımız için hesap soracağız" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme