CHP Esnaf Masası Kars'ta..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Doğu ziyaretlerine devam eden CHP Esnaf Masası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Doğu ziyaretlerine devam eden CHP Esnaf Masası esnaf başta olmak üzere meslek örgütleri, ticaret ve sanayi odaları ve yurttaşlarla görüşmek üzere çalışmalarına Kars’ta devam ediyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında çalışmalarını sürdüren Esnaf Masası CHP Milletvekilleri Aykut Erdoğdu, Baha Ünlü, Bekir Başevirgen, Neslihan Hancıoğlu, Ulaş Karasu, Polat Şaroğlu, Cengiz Gökçel, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Burak Erbay, Özgür Ceylan, Ali Şeker, Nihat Yeşil ve Candan Yüceer’le bugün Kars’ta vatandaşlarla ve esnaflarla görüşecek.

“Bir ülke nasıl batırılır”ın kitabını yazmış

“Ekonominin kitabını yazan bir Cumhurbaşkanımız var. Ekonominin kitabını yazdığı doğru, bir ülke tek adam sistemiyle nasıl batırılır, bunun kitabını yazmış. Kitap tüm dünyada herkesin okuması gereken örnek bir kitap oldu. Gideceklerini biliyorlar, enkaz bırakmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Eskiden kendi konuşurken piyasa allak bullak olurdu; şimdi küçük ortağı konuştuğunda da piyasa allak bullak oluyor. Ekonomi durdu. Zirai ilaçtan mazota kadar satış yasakları başladı. Erdoğan ekonomik kurtuluş savaşı ilan etti. Savaşı çiftçinin, asgari ücretlinin, işsizin, esnafın, emeklilerin vermesini istiyor. Hiç kusura bakma, fakirin fukaranın savaş verecek gücü kalmadı. Kurtuluş savaşı vereceksen cepheye dolarla ihale verdiğin yandaşlarını sür. Cepheye üç beş maaş verdiğin bürokratlarını sür, Saray’da danışman yaptığın eski bakan, eski vekil ve aksakallarını sür. Cepheye yap-işlet-devret modeliyle zenginleştirdiğini 5’li çeteyi sür. Tüm bu yaşananlar bilinçli yapılıyor. Konuştukça dolar yükseliyor. Kim dolarla zengin olmuş bunların bilinmesi lazım.”

Erdoğan bir daha konuşursa ülke batacak!

Bir daha ekonomik kurtuluş savaşı derse Allah korusun doları 20 liraya çıkarır,

“Erdoğan son üç kur krizinde de aynı şeyleri söylüyor. Ekonomik kurtuluş savaşı sözünü ilk kez söylediği 16 Ekim 2018 tarihinde dolar kuru 5,78 TL’ydi, 31 Ekim 2021 8,30 TL’ye çıktı. En son söylediğinde ise dolar 13,45 TL’ye çıktı. Bir daha ekonomik kurtuluş savaşı derse Allah korusun doları 20 liraya çıkarır, ülkeyi batırır. Erdoğan konuştukça sadece döviz artmıyor; gübre, mazot, yağ, un artıyor. Erdoğan konuştukça marketlerde sabah farklı etiket, akşam farklı etiket konuyor. Erdoğan konuşuyor, enflasyon artıyor.”

Artık lütfen sussunlar!

“Sadece Erdoğan değil, İçişleri Bakanı da konuştukça suç artıyor, suçlusu, uyuşturucu satıcısı sayısı artıyor. Maliye Bakanı konuşuyor, hazine boşalıyor. Adalet Bakanı konuşuyor, hukuksuzluk artıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı konuşuyor, kamu binalarında uyuşturucu ticareti artıyor, kadın cinayeti artıyor. Dışişleri Bakanı konuşuyor, selam verecek ülke bulamıyoruz. Tarım Bakanı konuşuyor, ormanlar yanıyor, çiftçi artık ekemiyor. Çiftçimiz ‘insanı beslemek, hayvanı beslemekten daha kolay’ diyor. Bir besici ‘süt yapmayı bırakın, ineklerimizi kesmeye başladık’ diyor. Milli Savunma Bakanı konuşuyor, şehit vermeye devam ediyoruz. Enerji Bakanı konuşuyor, elektriğe zam geliyor. Artık lütfen sussunlar. Bu memlekete biraz iyilikleri dokunacaksa konuşmasınlar ve çekip gitsinler.”

Seçim, seçim, seçim!

“Türkiye’nin kötü gidişatını sadece seçim düzeltebilir. Dün Erdoğan kendisini eleştirenlere ‘manda’ dedi. Son 10 ayda 191 milyar dolar faiz ödedik. Türk Telekom’dan limanlara, şeker fabrikalarından SEKA’ya yabancılara sattılar. Manda arıyorsan Tank Paleti Katar’ın emrine verene bakacaksın. Dün İsrail’e efelenip Birleşik Arap Emirlikleri’yle ilişkisini bitirdikten sonra dün BAE Emirine kırmızı halı serene bakacaksın. Yapılacak ilk seçimde bu memleketi ekonomik refaha çıkaracağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Ülkemizin tek bir şeye ihtiyacı var. Herkesle konuşabilen, devleti bilen, ailesinde kirli işlere bulaşmamış bir insana ihtiyacımız var, o da bizde var. Helal süt emmiş, namuslu insanlar içimizde var.”

VELİ AĞBABA
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

Bakmadan Geçme