Ceo Sinan Çınar 'Pandemi dönemi eğlence sektörü ve 2021'e dair beklentileri' değerlendirdi !

Yüzyılın dünyayı sarsan en büyük olayı pandemi oldu. Borsa, şirketler, sanayi ve üretim sektörü sürekli darbe alırken eğlence sektörü tamamen durma noktasına geldi.

Yüzyılın dünyayı sarsan en büyük olayı pandemi oldu. Borsa, şirketler, sanayi ve üretim sektörü sürekli darbe alırken eğlence sektörü tamamen durma noktasına geldi. Pandemi sürecinde eğlence sektörü ne durumda ve eğlence sektörünün 2021 beklentileri neler olacak? 

 

Believe Management kurucu ve CEO’su Sinan Çınar: “Sessizden ama beklenmeyen bir süreçle ilk yasaklar geldi. Sadece eğlemce sektöründe değil, insanlar başta bu kadar büyük ve uzun bir süreci tahayyül edemediler. Gün geçtikçe Covid 19’un vahameti ortaya çıktı. Dünya devi şirketler ve ülkeler bir bir durma kararı aldı. Devam eden süreçte ilk şok atlatıldı ve yine uzun bir süre sonrasında ilk normalleşmeler gerçekleşti. Ancak bu normalleşme sürecine eğlence sektörü dahil edilmedi. Tüm toplumsal olaylarda ilk olarak kapatılan, baskılanan eğlence sektörü pandemide onarılmaz yaralar aldı. Yüz binlerce insanın evine ekmek götürdüğü, ekonominin lokomotiflerinden olan eğlence sektörü resmi olarak normalleşemedi. Ne oldu peki? Mekan bazlı baktığımızda işletme ruhsatları bar olan işletmeler, işletmelerini açamazken işletme ruhsatları restaurant olan işletmeler öncelikle yemek belli bir saatten sonra ise club konseptiyle işletmelerinde hizmet vermeye başladılar. Bu durum aynı sektör içerisinde yer alan tüm bireyler arasında büyük haksızlığa sebep oldu ve olmaya devam ediyor. Eylül ayının ilk günlerinde geri baktığımızda şu anki mevcut Covid 19 salgının pig yapmasıyla birlikte çok yakında mevcut eğlence sektörüne dair yeni yasakları bekliyorum. Peki önümüzdeki süreç ne olur? Ne zaman gerçekten normalleşiriz? Ben Aralık - Ocak aylarında aşı çalışmalarının ve üretiminin tamamlanacağı düşünüyorum. Aşının insanlara ulaşmasıyla birlikte Mart - Nisan aylarında tamamen normaleşecegimizi umut ediyorum. Bahar dönemi ile birlikte konserlerin, festivallerin, sevdiğimiz mekanların yeniden keyfini çıkarağız.“ 

Bakmadan Geçme