Çakır ihracat rakamlarını değerlendirdi

Salgının olumsuz koşullarına rağmen ihracat rakamlarımızın artıyor olması son derece sevindirici

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır,  son açıklanan ihracat rakamlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Bu yılın Ocak-Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre Malatya´dan yapılan ihracat yüzde 35 artışla 278 milyon 824 bin dolar olarak gerçekleşti. Pandeminin olumsuz etkilerine rağmen ihracat rakamlarımızın artıyor olması bizi son derece sevindiriyor ve geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor” dedi. 
AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından 1 Ocak– 30 Eylül 2021 tarihleri arası iller bazında açıklanan ihracat rakamlarını değerlendirdi. 
Açıklanan verilere göre yılın ilk 9 ayında Malatya’nın 278 Milyon 824 bin dolarlık ihracat yaptığını kaydeden Çakır, “Rakamlara baktığımızda geçen yılın ilk 9 aylık dönemine göre bu yıl Malatya´dan yapılan ihracat yüzde 35 artışta.  Sadece eylül ayına bakacak olursak geçen yılın aynı ayına göre yüzde 55 artışla 43 milyon 517 bin dolar ihracat gerçekleştirildi. Yine bu yılın ocak ayında 26 milyon 120 bin dolar, şubatta 25 milyon 300 bin dolar, martta 32 milyon 247 bin  dolar, nisanda 29 milyon 476 bin dolar, mayısta 29 milyon 536 bin dolar, haziranda 27 milyon 143 bin dolar, temmuzda 25 Milyon 606 bin dolar ve ağustos ayında ise 40 Milyon 153 bin dolarlık gelir ülke ve Malatya ekonomisine kazandırıldı. Toplamda 135 ülkeye ulaşan Malatyalı ihracatçılarımız, Kuru Meyve ve Mamulleri Sektöründe yeniden rekor kırarak 133 milyon 650 bin dolarlık bir gelir elde etti” şeklinde konuştu. 
Pandeminin olumsuz koşullarına rağmen ihracat rakamlarının artmaya devam etmesinin son derece sevindirici olduğunu belirten Çakır,  “Bu yıl Malatya olarak ihracatta olumlu bir tablo yakaladık. Her türlü olumsuzluğa rağmen girişimcilerimiz üretmekten, ihracatçılarımız yeni pazarlar bulmaktan vazgeçmedi. Bu dönemde bile ihracatımızın artması bizleri son derece sevindirmiş ve geleceğe daha umutla bakmamızı sağlamıştır. Allah’a hamd olsun bu salgının etkileri yavaş yavaş azalınca buna paralel sanayimizin çarkları da giderek daha hızlı dönüyor.  Ekonomik olarak toparlanma yaşadığımız aşikar. İnşallah daha iyi olacağız. Ülkemiz bu sıkıntıları aşacak güce sahiptir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin ve vatandaşlarımızın refah seviyesini artırmak için elimizden gelen gayreti ortaya koymaya devam edeceğiz. Devletimiz yüksek enflasyona karşı tedbirler almaya devam ediyor. İnşallah en kısa sürede enflasyonu da tek haneli rakamlara indirip vatandaşımızı rahatlatacağız” diye konuştu

Bakmadan Geçme