Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı İlk Toplantısı Gerçekleştirildi

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında 14 Eylül Çarşamba günü saat 14.00’de Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, geçtiğimiz günlerde Kuzey Irak'ta Pençe-Kilit operasyonunda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım, Piyade Uzman Çavuş Savaş Borlu, Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Gökhan Ağıl ve  Malatya- Kuluncaklı olan Piyade Uzman Çavuş Fatih Kalkan'na Allah’tan rahmet dileyerek, başsağlığı diledi. 
Başkan Gürkan, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle de yaptığı konuşmada, yeni eğitim ve öğretim yılının öğrenci, öğretmen ve velilere hayırlı olması temennisinde bulundu. Başkan Gürkan ayrıca 12 Eylül darbesi ile ilgili olarak da yaşananların üzücü olduğunu ifade ederek, “Allah bir daha bu tür olumsuzlukları yaşatmasın” dedi. 
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bu yıl 2’ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Melita’dan Malatya’ya Kültür, Sanat, Tarih, Arkeoloji, Turizm, Gastronomi ve Moda Günleri programı hakkında da bilgiler vererek, ilçe belediye başkanlarını, meclis üyelerini ve vatandaşları programa davet etti. 
Başkan Gürkan’ın konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında imar ile ilgili konulardan oluşan gündem maddeleri arasında yer alan bazı maddeler görüşülerek karara bağlandı. Meclis gündeminde bulunan bazı maddeler bir sonraki toplantıya ertelenirken, bazı gündem maddeleri ise ilgili komisyonlara havale edildi.  
Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı II. birleşiminin ise 16 Eylül 2022 Cuma günü saat 14.00’de yapılmasına karar verildi. 

Bakmadan Geçme