• Haberler
  • Gündem
  • BM raporu: Küresel açlık krizi Gazze Şeridi'nde en yoğun seviyesine ulaştı

BM raporu: Küresel açlık krizi Gazze Şeridi'nde en yoğun seviyesine ulaştı

Birleşmiş Milletler raporu, dünya çapında milyonlarca insanın ciddi gıda güvensizliğinden muzdarip olması nedeniyle kötüleşen küresel açlık krizi konusunda uyarıda bulundu.

Bugün yayınlanan raporda, çatışmaların ve iklim değişikliğinin, özellikle Sudan ve Gazze Şeridi gibi bölgelerde aç insan sayısında keskin bir artışa yol açtığı belirtildi.

2024 Küresel Gıda Krizi Raporu'nun 2024 yılının Ağustos ayı sonuna kadar olan dönemi kapsayan altı aylık güncellemesi hakkında bilgi veren BM yetkilileri, durumun kötüleşmesini önlemek ve daha geniş kıtlıkları önlemek için insani yardım finansmanının artırılması ve çatışma ve iklim değişikliği gibi gıda krizlerinin temel nedenlerini ele almak için acil olarak çalışılması gerektiğini vurguladı.

Rapora göre felaket düzeyinde bir gıda güvensizliği ile karşı karşıya kalan insan sayısı 2023'te 5 ülke ve bölgede 705 bin kişiden 2024'te 4 ülke veya bölgede 1,9 milyona iki katına çıktı.

Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Baş Ekonomisti Maximo Torero, gıda krizinin Dünya Gıda Krizi Raporu tarihindeki en şiddetli kriz olmaya devam ettiğini ve yaklaşık 2,2 milyon insanın halen gıda ve yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

Raporda, Aralık 2023'ten Şubat 2024'e kadar dörtte bir olan kıtlık oranının Mart ve Nisan ayları arasında yarı yarıya oranına yüksediği kaydedildi. (İLKHA)

Bakmadan Geçme