• Haberler
  • Malatya
  • 'Bizler Her Zaman İçin Malatya'mızın Hizmetinde Olacağız'

'Bizler Her Zaman İçin Malatya'mızın Hizmetinde Olacağız'

Malatya İstihdam Merkezi'nin Açılışında Konuşan Başkan Er, 'Bizler Her Zaman İçin Malatya'mızın Hizmetinde Olacağız'dedi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in projelerinden biri olan Malatya İstihdam Merkezi’nin açılışı 16 Ağustos 2024 Cuma günü Malatya Park AVM önünde geniş bir katılım ile gerçekleştirildi. 
Her alanda olduğu gibi Sosyal Belediyecilik kapsamında da önemli çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, Malatya İstihdam Merkezi Projesini hayata geçiriyor. 
İş arayanlar ile işverenleri doğru işe doğru insan ilkesiyle buluşturmayı amaçlayan Malatya İstihdam Merkezi Projesi ile hem bireylerin kariyer gelişimine katkıda bulunmak hem de şehrin ekonomik gücünü artırmak amaçlanıyor.
Göreve geldiği günden beri seçim sürecinde söz verdiği projeleri bir bir hayata geçiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya İstihdam Merkezi’nin açılış konuşmasında, “Değerli hemşehrilerim gerek seçim döneminde gerekse de seçimden sonra ‘önceliğimiz vatandaşlarımızın kalıcı konutlarına ve iş yerine erişmesidir’ dedik. Bu kapsamda çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve bakanlığımıza bağlı olan TOKİ, Emlak Konut gibi kuruluşlarımız, Büyükşehir Belediyemizle yaptığı çalışmalar neticesinde kalıcı iş yerleri ve kalıcı konutların inşasında çok hızlı bir ivme aldık. Rezerv alanlarına baktığımız zaman çok sayıda rezerv alanının ihalesi yapılmış durumdadır. Ağustos ayı içerisinde ise hemen hepsinin ihalesi yapılmış olacak. Ayrıca yaklaşık 3 bin TOKİ konutumuz kuraya hazır vaziyette, ekim ayı sonu itibariyle de yaklaşık 8 bin konut teslim edilecek. Tabii çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam edecek. 
Elbette ki ilk işimiz kalıcı konutlarımız ve iş yerlerimizin teslimi ama bunun yanında da belediyemizin rutin işleri de tüm hızıyla devam ediyor. Seçim döneminde en çok karşılaştığımız durumlardan biri de vatandaşlarımızın bizden iş talepleri oluyordu. Bizlerde bu kapsamda Sosyal Belediyecilik anlamında neler yapabiliriz? Bunun muhasebesini yaptık ve ‘Malatya İstihdam Merkezi Projesini kuracağız’ dedik. Hatırlarsanız bir süre önce Tek Adımda Çözüm Merkezi( TAÇ), açtık. Halkımızın taleplerine anında çözüm bulmak için hazırladığımız bir projeydi.  Malatya istihdam Merkezi Projesi ile  ‘işverenlerin çalışan, iş arayanların iş taleplerini karşılamış olacağız’ dedik. Bugünde Malatya İstihdam Merkezimizi açıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana arkadaşlarımız yazılımı konusunda önemli çalışmalar yaptı.  
Meslek kuruluşlarını, kurumsal firmaları ve profesyonel şirketleri ‘Malatya İstihdam Merkezi’ platformuyla iş arayan vatandaşlarla buluşturacak olan belediyemiz daha kapsamlı çalışmalara ve projelere imza atmaya devam ediyor. Şehirdeki yeteneklere yönelik yenilikçi iş fırsatları sunmayı amaçlayan ‘Malatya İstihdam Merkezi’ eğitim ve danışmanlık hizmetleriyle bireylerin kariyerlerini geliştirmeye, iş dünyasında rekabet edebilmelerini sağlamaya odaklanacak. Malatya İstihdam Merkezi iş arayanlar ile işverenleri doğru işe, doğru insan ilkesiyle buluşturmayı amaçlıyor.
Vatandaşlar tarafından merak edilen Malatya İstihdam Merkezi, iş arayanları ve işverenleri çevrimiçi ortamda bir araya getirerek, ücretsiz hizmet sunacak. Aynı zamanda malatyaistihdam.com platformu yüzde yüz aday gizliliği ilkesiyle hareket edecek.
İş arayanlar, cv'lerindeki yetkinliklerini belirterek firmaların kendilerine ulaşmasını sağlayabilecek. Bu şekilde, hem iş arayanlar hem de işverenler için etkili ve güvenilir bir iş bulma, işe alma süreci sunulacaktır. Malatya İstihdam Merkezi’ne üye işyerlerinin katılımı hızla devam ediyor. Organize sanayindeki firmalar, eğitim öğretim kurumları ve diğer alanlarda faaliyet gösteren firmalar sisteme üye olmaya devam etmekteler. Bugüne kadar 75 işyeri İstihdam Merkezimize üye oldu. Malatya İstihdam Merkezi aracılığıyla bugüne kadar 258 iş müracaatı alınmış 15 işyeri 436 personel talebinde bulunmuştur. Şu ana kadar aranan ve talep edilen personelin niteliklerine baktığımızda 286 İşçi, 1 Mühendis, 4 Elektrik Teknisyeni, 1 Satış Danışmanı, 100 Müşteri Temsilcisi, 15 Dokuma Operatörü, 8 Üretim Elemanı ile 20 Kaynakçı araması mevcut.
Henüz Malatya İstihdam Merkezimizin açılışını yapmadan önce 30 vatandaşımız mülakat için ilgili kurumlara yönlendirildi. 
Değerli hemşehrilerim bizler kısa, orta ve uzun vadeli projeler açıklamıştık.  Önceliklerimiz kısa vadeli projelerle vatandaşlarımızın hayatını nasıl kolaylaştırabiliriz? Bunun çalışması içerisindeyiz. Bir süre önce TAÇ, şimdi ise Malatya İstihdam Merkezimizi açtık. Önümüzdeki günlerde yine bazı kısa vadeli projelerimizi açıklayacağız. Bizler her zaman için Malatya’mızın hizmetinde olacağız. Malatya’mız için ne gerekiyorsa hep birlikte yapacağız. Bir taraftan Malatya’mızın ihya çalışmalarını ilgili kurumlarımız ile birlikte yaparken bir taraftan da sosyal projelerimizle vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Vatandaşlarımızın mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Malatya İstihdam Merkezimizin de Malatya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum ” dedi. 

Bakmadan Geçme