• Haberler
  • Genel
  • Bitki Koruma Ürünleri Bayi Veya Toptancılık Sınavı

Bitki Koruma Ürünleri Bayi Veya Toptancılık Sınavı

BKÜ Bayilik Sınav Duyurusu

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 24 Kasım 2024 Pazar günü saat 10:00'da Ankara’da yapılacaktır. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitki Koruma Ürünleri Bayi veya Toptancılık yazılı sınav hükümlerine göre sınava girecek adaylar;

 

           -Ziraat Mühendisi

           -Eczacı

           -Kimya Mühendisi

           -Kimyager

           -Orman Mühendisi ve Orman Endüstri Mühendisi

           -Tekniker (bitki sağlığı ile ilgili dersleri alarak mezun olmuş)

           -Ziraat Teknisyenliği

Bölümlerinden birinden mezun olmak gerekir.

 

Sınavla ilgili uygulama takvimi aşağıya çıkarılmıştır.

 

1- 09 Ekim 2024 ile 15 Ekim 2024 tarihleri arasında elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM aday işlemleri mobil uygulaması aracılığıyla yapılacaktır.

2- Sınavın ilanı, sınava başvurular başlamadan önce www.tarimorman.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

3- Sınava girecek adaylar 09-16 Ekim 2024 tarihleri arasında ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “Ödemeler” alanından kredi kartı/banka kartı ile ÖSYM adına 1.700,00 TL sınav ücreti yatırılacaktır.

4- Adaylar ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapacakları başvuruda girilmesi gerekli tüm bilgileri doğru ve eksiksiz girmeleri gerekmektedir.

5- Sınav başvurusunda bulunan adaylar, başvuru esnasında girdikleri bilgilerin doğruluğundan kendileri sorumlu olacaktır. Posta yolu ile başvuru alınmayacak, elden yapılmak istenen başvurular kabul edilmeyecektir. Sadece Elektronik ortamda yapılan başvurular geçerli olacaktır.

6- Başvuruların nasıl yapılacağına ilişkin ayrıntılı bilgi, sınava başvuru tarihlerinde yayımlanacak kılavuz da yer alacaktır.  

 

7-BKÜ Bayi ve Toptancılık sınavı 24 Kasım 2024 Pazar günü saat 10:00 da Ankara’da yapılacaktır.

Bakmadan Geçme