Bilimsel Panel'e Davetlisiniz

CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin, İlçe teşkilatının yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgi verirken, yine Yeşilyurt teşkilatının organize ettiği panele tüm Malatyalıları davet etti. Başkan Küçükşahin
  1. Ekim ayında ve Kasım

CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin, İlçe teşkilatının yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgi verirken, yine Yeşilyurt teşkilatının organize ettiği panele tüm Malatyalıları davet etti. Başkan Küçükşahin ;

  1. Ekim ayında ve Kasım ayının ilk yarısında İlçemize bağlı 82 mahallenin 28’ini, başka bir ifadeyle üçte birini Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte ziyaret ettik. Kimisinde sadece vatandaşlar ile, kimisinde muhtar ile, kimisinde her ikisinin birlikte olduğu ortamlarda mahallelerin sorunlarını dinledik.
-          Elde ettiğimiz sorunları, kamuoyunu bilgilendirmek için öncelikle basınla paylaştık. -          Daha sonra, mahallelinin yaşadığı bu sorunların giderilmesi için Yeşilyurt Kaymakamlığına yazdık. (Yeşilyurt Kaymakamlığının da kendilerine ilettiğimiz sorunları ilgili birimlere ilettiğini biliyoruz.) -          Elimizdeki kısmi verilere dayanarak şimdilik şunu söyleyebilirim: Ortak sorun niteliğinde olan konular içme suyu, sulama suyu ve kanalizasyon sorunları had safhadadır. -          Mevcut yasa ve belediyecilik anlayışı ile bu sorunları kısa sürede çözmek mümkün görülmemektedir. -          Mevcut yasaya ve belediyecilik anlayışına yönelik kapsamlı tekliflerimizi 82 mahallenin tamamını gezip gördükten sonra sunacağız.
  1. Bugün sizinle paylaşmak istediğim ikinci konu: 
03 Aralık 2016 cumartesi günü, yani iki gün sonra, Yeşilyurt CHP İlçe başkanlığının organize ettiği BİLİMSEL BİR PANEL icra edeceğiz. Panel, 2’inci Ordu Kh. Karşısındaki Belediye Konferans Salonunda, yeni ismiyle Şehit Astb. Ömer Halisdemir Konferans Salonunda saat 14.00’da başlayacaktır. Paneli Yeşilyurt İlçe Başkanı olarak ben yöneteceğim. Katılımcılar: Prof. Dr. İsmail YAKIT (Akdeniz Ünv.): Din ve Atatürk’ün İslamiyet anlayışı. 

(Prof. İsmail YAKIT, İslam Felsefesi profesörüdür.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunudur.

Doktorasını Paris Sorbon Ünv. Yapmıştır.

Kahire Üniversitesinde araştırmalarda bulunmuştur.

İstanbul Ünv. İlahiyat Fakültesi kurucu dekanıdır.

Halen, Akdeniz Ünv. Felsefe Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır.)

  Prof. Dr. H. Bayram KAÇMAZOĞLU (İnönü Ünv.): Cumhuriyetin kurulduğu 1923 Türkiye’sinin sosyolojik yapısı.

(Prof. Dr. H.Bayram Kaçmazoğlu, sosyoloji profesörüdür.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü mezunudur.

Aynı bölümde Yüksek Lisans ve Doktora yapmıştır.

Halen, İnönü Ünv. Sosyoloji Bölümünde öğretim üyesidir.

Türk sosyologları, Türk düşünce tarihi, Türkiye’nin sosyal siyasal yapısı, eğitim sorunları gibi konularda çalışmaktadır.)

  Tarihçi Sinan Meydan (İstanbul’dan): Türk halkı Cumhuriyet Tarihi konusunda kandırılıyor mu?

(Sayın Sinan Meydan, günümüz Türkiye’nin önde gelen Cumhuriyet tarihçelerindendir.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünü mezunudur.

Türkiye Cumhuriyeti tarihi ve Atatürk üzerinde çalışmalar yapmaktadır.)

  Tiyatro sanatçısı Utku ERİŞİK (İzmir’den): Atatürk’ün Emperyalizmle mücadele anlayışı.

(Sayın Utku Erişik, tiyatro sanatçısıdır. Bununla birlikte ilginç bir yaşam öyküsü vardır.

Ankara Fen Lisesini 80’inci kazanmış,

Türkiye 200’üncüsü olarak Çapa Tıp Fakültesine girmiş olmasına rağmen Doktor olmayı değil, sanatçı olmayı tercih etmiş olan bir kişidir.

Konusunu, alışılmışın dışında tiyatro diliyle anlatacaktır)

Bakmadan Geçme