Bilal Yıldırım'dan Protokol Krizine Sert Tepki

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Başkan Adayı Bilal Yıldırım

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Başkan Adayı Bilal Yıldırım, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın 2 Şubat’ta Malatya’da katıldığı toplantısında yaşanan protokol hitabına tepki göstererek, “‘Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım’ diyerek, AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayını anons ettiler. Malatya’da mevcut bir belediye başkanı varken, onu görmezden geldiler ve adaylarını belediye başkanıymış gibi anons ettiler.” İfadelerini kaydetti.

 

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Başkan Adayı Bilal Yıldırım, Yeniden Refah Partisi Battalgazi Belediye Başkan Adayı Ayetullah Geçen'in İnderesi Mahallesindeki seçim ofisinin açılışına katıldı.

 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın 2 Şubat’ta Malatya’da katıldığı toplantıyı hatırlatarak konuşmasına başlayan Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Başkan Adayı Bilal Yıldırım, “Bundan 2 gün önce, Cuma günü, Bakan Beyin de katılımıyla Malatya’da ihracat rakamlarını açıklandığı bir toplantı yapıldı. O toplantıya ben işadamı, bir ihracatçı olarak davet edildiğim için oraya katıldım. Üzülerek şunu söylüyorum, toplantının sunucusu, orayı organize edenler protokolleri söylerken, ‘Sayın Bakanım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım’ diyerek, AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayını anons ettiler. Malatya’da mevcut bir belediye başkanı varken, onu görmezden geldiler ve adaylarını belediye başkanıymış gibi anons ettiler. Biz hiç kimseyi görmezden gelemeyiz. Yarın belediye başkanı seçildiğimizde biz Selahattin başkanımızla da, diğer belediye başkanlığı yapmış ağabeylerimizle de, tecrübelerinden faydalanmak için onlarla beraber fikir alışverişinde bulunacağız.” İfadelerini kaydetti.

 

Bilal Yıldırım şunları söyledi “Belediye başkanı seçildiğimiz zaman koltukta oturmayacağız. Aynen bugün olduğu gibi, dün olduğu gibi, ilçelerimizle, mahallelerimizle, insanlarımızla beraber olacağız. Malatya’mızı hep beraber yöneteceğiz. İnsanlarımızın akın akın Yeniden Refah’a gelmesine rağmen, biz diyoruz ki, Allah’ın izniyle sefere çıktık. Zafer Allah'ındır. Biz yüzde 50’lerin üzerine oy alacağız ve o koltukta sizlere hizmet için bulunacağız.”

Bakmadan Geçme