Berat Kandili Mesajı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Berat Kandilinin Yüce Mevla’nın inanan insanlara sunduğu kıymetli zamanlardan biri olduğunu belirten Başkan Gürkan mesajında şunlara yer verdi:

"Berat Kandili af ve kardeşlik duygularımızın pekişmesi bakımından bizler için büyük bir fırsattır. On bir ayın sultanı, başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu ise cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandilinin İslam âleminin günahlarından kurtuluşuna, kardeşlik ve hoşgörü ortamının gelişmesine, güçlenmesine vesile olmasını temenni ederim. 

Berat Kandili, Yüce Allah’ın, inanan insanlara sunduğu kıymetli zamanlardan biridir. Bu mübarek gecenin önemini idrak ederek değerlendirmemiz gerekmektedir. Berat Kandili için Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) şöyle buyurmaktadır; 'Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve yok mu tövbe eden tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen şifa vereyim.' Öyleyse bizler de bu mübarek gecede, dünyadaki Müslümanlar için, zulme uğrayan insanlar için, gönül coğrafyasındaki kardeşlerimiz için, kendimiz için dua edelim. 

Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam âleminin ve milletimizin mübarek Berat Kandilini tebrik eder, kandilin tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesine vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim." 
 

Bakmadan Geçme