Ben bir Malatyalı olarak Malatya'daki spor kültürünü beğenmiyorum.

TVF Başkanı Akif Üstündağ

Malatyaspor ’un ve Büyükşehir Belediyesi Voleybol Takımının yerini bura olmaması gerektiğini düşünüyorum. 
en Malatya’ya ilk milli müsabakayı getiren kişiyim. Koskoca Malatya takım sporlarında tarihinde hiçbir Milli Müsabaka yaşamamıştı. Voleybol bunu yaşattı. Türkiye Kupasının final maçları Malatya’ya geldi. Şimdi Malatya’ya bir sözüm daha var. Filenin Sultanlarını Malatya’ya getireceğiz. 
Bu milli müsabaka olabilir veya Türkiye’nin en üst düzeyde müsabakası olabilir. Mutlaka bu müsabakalardan birini de pandemi sürecine göre yerine getireceğimi belirtmek isterim. 
*----**
Biz Malatya’ya Fabrika Voleybolunu açtık. Türkiye’de projeler içinde beni 36’ıncı açmış olduğumuz Fabrika Voleybolu projemiz var. 6-12 yaş çocuklarımızı Voleybol ile spor ile tanıştırıyoruz. Bugün Türkiye’de Güneydoğu’da Bila bedel yaptığımız sosyal sorumluluk projesi adı altında burayı hayata geçiren tek federasyonuz. 
 Lisesi olan tek federasyonuz. Yurdu olan tek federasyonuz. Yurtta kalan 212 öğrenciye ve 365 okuyan öğrenciye karşılıksız burs veriyoruz.  Bu Türk spor tarihinde olmayan bir hizmettir. Bu Avrupa ve Dünya’nın örnek aldığı bir projedir. 
Yaklaşık 2 ay önce Türkiye adına Balkan Voleybol Federasyonu Başkanlığına seçildim. Bu görevimi de icra ediyorum. Bir Malatyalı olarak Balkanlarda Federasyon başkanı olmak, Türkiye’nin Voleybol Federasyonu Başkanı olmak çok önemlidir. 
Burada önemli olan orayı hak etmektir. Meşhur bir sözümüz var. Çok adam gördük üstünde elbise yok. Çok elbise gördüm içinde adam yok. Makamlar gelip geçidir. Makamları hak edebiliyor muyuz, onların hakkını verebiliyor muyuz, biz buna bakmalıyız. 
Eğer bu görevi layıkı ile yerine getiriyorsak memleketimize ve vatanımıza hayırlı bir evlat ve hayırlı bir vatandaş oluruz. Biz Türk Voleybolunun dünü ve bugününe baktığımızda bugün Dünya’da olimpiyatlara takım sporunda katılan tek branş Voleyboldur. Dünya Şampiyonası, Avrupa Şampiyonası, Milletler Ligi ve diğer liglerde ve 38 yıl aradan sonra Dünya Şampiyonasına Erkekler de katıldı. 
Tarihimizde ilk defa Olimpiyat elemesine inşallah önümüzdeki süreçte katılacağız ve oynayacağız. Baktığımızda Dünya dördüncülüğü sırasındayız. Futbola baktığımızda Dünya’da 39’uncu sırada. diğer branşlara baktığımızda dünya sıralamasında ilk 10’un içinde yer alan yok. İlk 5’in içinde yer alan tek bir takım sporu var o da o da Voleybol ’dur. 
*---*
Hayallerinizden vazgeçmeyeceksiniz. Çalışmaya devam edeceksiniz. Bu işleri başarmanın sırrı nedir diye bana soruyorlar. Sırrı şudur; samimiyet, şeffaflık, paydaşlar ile olan ilişkiler ve omurgalı ve dik duruşunuz varsa başarılı olmamanız mümkün değil. Hayali olmayanın hedefi olmaz. Gençler hayallerinden vazgeçmemelidir ki hedeflerine ulaşabilsinler.

Bakmadan Geçme